symptomen

Een nieuwe schouder (schouderprothese)

dossier 13/11/2013

Wanneer uw schoudergewricht erg beschadigd of versleten is, en u er veel last van hebt en geneesmiddelen en bewegingstherapie niet (meer) helpen, dan kan een schouderprothese of kunstgewricht uitkomst bieden.

lees meer »

Afslankmiddel Dexaprine is gevaarlijk

nieuws 17/10/2013

Het afslankmiddel Dexaprine dat vrij populair is in kringen van krachtsporters en bodybuilders kan ernstige nevenwerkingen hebben. De Nederlandse Voedsel- en Werenautoriteit roept mensen die dit produkt gebruiken op om onmiddellijk te stoppen.

lees meer »

Koorts bij kinderen duurt gemiddeld 4 dagen

nieuws 15/10/2013

Koorts bij kinderen die niet ernstig ziek zijn duurt gemiddeld 4 dagen, en slechts 3,2% van deze kinderen ontwikkelt een ernstige ziekte. Dat blijkt uit onderzoek aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gepubliceerd in The Journal of the American Board of Family Medicine.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Postpoliosyndroom

dossier 3/10/2013

In België wordt het aantal mensen die vroeger polio hebben gehad geschat op 8.000 tot 15.000. Een aantal onder hen lijden 30 tot 40 jaar na hun aanvankelijke infectie aan het zg. postpoliosyndroom (PPS).

lees meer »

Osteopathie vermindert lage rugpijn

Osteopathie vermindert lage rugpijn
nieuws 30/09/2013

Over de effectiviteit van osteopathie tegen lage rugpijn bestaat grote controverse. Volgens sommige onderzoeken zou het geen of nauwelijks effect hebben, volgens andere onderzoeken helpt het wel.

lees meer »

Wat voor beestjes zijn luizen?

Wat voor beestjes zijn luizen?
dossier 27/09/2013

Hoofdluizen zijn vervelende beestjes die hevige jeuk veroorzaken, maar zijn zeker geen schande: iedereen kan ze krijgen. Maar wat zijn luizen nu eigenlijk?

lees meer »

Hoe wordt atopisch eczeem behandeld?

Hoe wordt atopisch eczeem behandeld?
dossier 14/09/2013

Eczeem (constitutioneel of atopisch eczeem of atopische dermatitis) is een bij kinderen veel voorkomende ontsteking van de huid. Atopisch eczeem ontstaat meestal op jonge leeftijd (eerste 6 levensmaanden) maar kan ook op latere leeftijd ontstaan.

lees meer »

Een natte broek op school

Een natte broek op school
nieuws 8/09/2013

Natte broekjes of urinaire incontinentie overdag komt bij schoolkinderen veel vaker voor dan men denkt. Op zevenjarige leeftijd heeft zo’n 6 tot 12% van de kinderen er last van, meisjes meer dan dubbel zo vaak als jongens.

lees meer »

15 rugvriendelijke tips voor wie veel zit

nieuws 31/08/2013

Omdat zitten belastender is voor de rug dan liggen of staan, lopen mensen met een zittend beroep meer risico op het ontwikkelen van rugklachten. Met deze praktische tips kunt u dit risico verkleinen.

lees meer »

Hoe bisfosfonaten correct innemen?

nieuws 28/08/2013

Bisfosfonaten zijn de belangrijkste groep geneesmiddelen die worden voorgeschreven bij mannen en vrouwen met osteoporose. Ze remmen de botafbraak en kunnen zo botbreuken vermijden.

lees meer »

Zijn natuurlijke cosmetica beter?

Zijn natuurlijke cosmetica beter?
nieuws 27/08/2013

Veel mensen associëren ‘natuurlijk’ met ‘gezond’. Cosmeticaproducenten spelen daarop handig in. Maar zijn ‘natuurlijke’ cosmetica beter en veiliger dan andere ‘niet-natuurlijke’ cosmetica?

lees meer »

Artrose in de schouder

nieuws 24/08/2013

Pijn in de schouder, voortdurend aanwezig of alleen als u uw arm wilt bewegen, kan wijzen op artrose in de schouder. Bijkomende klachten kunnen zijn dat uw schouder ’s nachts pijn doet, dat uw schouder kraakt bij beweging en dat u uw arm minder goed kunt gebruiken.

lees meer »

Waterpokken (Varicella) en zona: geen ontstekingsremmers

nieuws 28/07/2013

Waterpokken (Varicella) en zona zijn virale aandoeningen die veroorzaakt worden door het herpes zoster virus. Het Belgisch Centrum voor Farmacotherapeutische Informatie (BCFI) raadt het gebruik van niet-steroidale ontstekingsremmers (NSAID’s) ten stelligste af.

lees meer »

Pijn blijft jaren na borstkanker nog probleem

nieuws 27/07/2013

Ook 5-7 jaar na een operatie voor borstkanker heeft meer dan een derde van de vrouwen nog pijnklachten rond het operatiegebied. De helft van deze patiënten heeft elke week wel last van matige tot ernstige pijn.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram