therapie

Hoe wordt atopisch eczeem behandeld?

Hoe wordt atopisch eczeem behandeld?
dossier 14/09/2013

Eczeem (constitutioneel of atopisch eczeem of atopische dermatitis) is een bij kinderen veel voorkomende ontsteking van de huid. Atopisch eczeem ontstaat meestal op jonge leeftijd (eerste 6 levensmaanden) maar kan ook op latere leeftijd ontstaan.

lees meer »

Tetris rekent af met lui oog

Tetris rekent af met lui oog
nieuws 10/09/2013

Tetris (Blokken) is een computerspel dat al bijna dertig jaar tot de meest gespeelde games ter wereld behoort. Wetenschappers hebben nu ontdekt dat het spelletje heel geschikt is om volwassenen van hun luie oog af te helpen.

lees meer »

Is zelfdoding te voorkomen?

nieuws 10/09/2013

Elke dag maken bijna 3 Vlamingen een einde aan hun leven. Meer dan 10 keer zoveel mensen doen een poging tot zelfdoding. Die cijfers liggen hoog boven het Europese gemiddelde.

lees meer »

Darmbacterie Akkermansia remt obesitas

nieuws 4/09/2013

In het darmstelsel van alle mensen, van baby tot de oudere mens, leeft een dominante en nuttige bacterie, Akkermansia muciniphila. Tussen 3 en 5% van de 100.000 miljard bacteriën die in onze darmen leven, behoren tot deze soort.

lees meer »

HPV-vaccin: minder genitale wratten

nieuws 3/09/2013

In Australië heeft het HPV-vaccinatieprogramma geleid tot een drastische afname in de incidentie van genitale wratten. Dat blijkt uit onderzoek gepubliceerd in het BMJ.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Hoe herken je een wondinfectie?

Hoe herken je een wondinfectie?
nieuws 29/08/2013

Iedere wond kan geïnfecteerd raken, maar bij bijt- en steekwonden is de kans het grootst. De infectie kan ontstaan doordat bacteriën vanuit de bek van een dier, of op een scherpe doorn of roestige spijker tot diep in de huid dringen.

lees meer »

Uitbraak van hepatitis A in Noord-Italië

nieuws 29/08/2013

Sinds begin dit jaar zijn al meer dan 350 gevallen van hepatitis A vastgesteld in Noord-Italië. Dat is toename met 70% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Bijna de helft van de zieken moest opgenomen worden in het ziekenhuis.

lees meer »

Was op 30° zorgt voor massa bacteriën

nieuws 28/08/2013

Wassen op 30 graden mag dan goed zijn voor het milieu en de kleding, het zorgt er wel voor dat uw machine een broeihaard van bacteriën wordt. Dat zegt de Britse hygiëne-experte Lisa Ackerley.

lees meer »

Zijn natuurlijke cosmetica beter?

Zijn natuurlijke cosmetica beter?
nieuws 27/08/2013

Veel mensen associëren ‘natuurlijk’ met ‘gezond’. Cosmeticaproducenten spelen daarop handig in. Maar zijn ‘natuurlijke’ cosmetica beter en veiliger dan andere ‘niet-natuurlijke’ cosmetica?

lees meer »

Hoe een piercing verzorgen?

Hoe een piercing verzorgen?
nieuws 25/08/2013

Het plaatsen van een piercing vraagt steeds een periode van genezing en goede verzorging. Ook nadat de wonde is genezen, moet u een aantal voorzorgsmaatregelen in acht nemen.

lees meer »

Artrose in de schouder

nieuws 24/08/2013

Pijn in de schouder, voortdurend aanwezig of alleen als u uw arm wilt bewegen, kan wijzen op artrose in de schouder. Bijkomende klachten kunnen zijn dat uw schouder ’s nachts pijn doet, dat uw schouder kraakt bij beweging en dat u uw arm minder goed kunt gebruiken.

lees meer »

Hoe ontsmet je een wonde?

nieuws 20/08/2013

Onze huid vormt een natuurlijke bescherming tegen aanvallen van microben. Bij een wond verdwijnt deze beschermlaag en kunnen de microben (bacteriën, virussen, schimmels…) het organisme binnendringen.

lees meer »

De vijf stappen van wondverzorging

nieuws 19/08/2013

U bent gevallen met de fiets, u hebt zich in de vinger gesneden of bent gebeten door een hond… De verzorging van een wond moet op een correcte manier gebeuren, want via een open wond hebben verschillende soorten microben zoals bacteriën, schimmels en virussen onbeperkt toegang tot het organisme

lees meer »

Nooit meer stinkende oksels... dankzij een Belg

nieuws 9/08/2013

Hoopvol nieuws voor mensen met onaangenaam ruikende oksels. Aan de Universiteit Gent werkt men aan een eenvoudige oplossing die een sterke lijfgeur misschien permanent kan verwijderen. ‘De fabrikanten van deodorants zullen dit niet graag horen.’

lees meer »

Gezondheidsraad verwerpt Fish pedicure therapy

nieuws 6/08/2013

Ichtyotherapie/fish pedicure (therapy) bestaat uit het dompelen van de voeten (of de handen of het lichaam) gedurende een 15 tot 30-tal minuten in een waterreservoir met kleine vissen die zich voeden met keratine van de dode huidcellen aan het oppervlak van de huid.

lees meer »

Medische noodgevallen in de lucht

Medische noodgevallen in de lucht
nieuws 5/08/2013

Flauwvallen is het meest voorkomende medische probleem tijdens commerciële vluchten. Daarna volgen ademhalingsproblemen, misselijkheid en braken. Medische noodgevallen leiden echter zelden tot de dood van een passagier.

lees meer »

Wat te doen tegen een slangenbeet?

nieuws 2/08/2013

Ernstige slangenbeten komen relatief weinig voor. Gifslangen komen vooral voor in Azië, Zuid-Amerika, Afrika en Australië. De kans op een beet door een gifslang is klein. Een slang valt pas aan als hij in het nauw is gedreven,

lees meer »

Mensen onderschatten risico’s rauw voedsel

nieuws 1/08/2013

Rauw of te weinig gekookt voedsel, is een belangrijke oorzaak van voedselvergiftigingen. Het gaat dan o.m. om rauw vlees (américain, carpaccio), vis (oesters en andere schaal- en schelpdieren, sushi), bereidingen met rauwe eieren (bv. mayonaise, bavarois, tiramisu, chocolademousse) en kiemgroenten zoals taugé.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram