huiduitslag

70 procent van de Belgen heeft last van oorklachten

nieuws 22/02/2021

Heb je soms het gevoel dat er een ballon in je oren zit, pijn aan de oren of last van oorsuizen? Je bent niet alleen... Uit het Nationaal Ooronderzoek, uitgevoerd in opdracht van A.Vogel, blijkt dat 70% van de Belgen regelmatig last heeft van oorklachten.

lees meer »

Test jezelf: heb jij last van Rosacea of couperose?

testen 15/02/2021

Rosacea of couperose is een ongevaarlijke maar ontsierende huidafwijking in het gelaat. Het meest opvallende is de felrode kleur van de wangen en de neus. De aandoening kan lijken op acne, maar Rosacea komt op latere leeftijd voor dan jeugdpuistjes, meestal niet voor het 30ste jaar.

lees meer »

Waarom krijg je haarschilfers of hoofdroos?

nieuws 23/12/2020

Hoofdroos is een lichte vorm van seborroïsch eczeem op het behaarde hoofd, waarbij veel huidschilfers ontstaan. Hetzelfde probleem kan zich ook voordoen in de wenkbrauwen en bij mannen in de baard of snor, achter de oren of op de borst.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Hoe je huid beschermen bij eczeem?

Hoe je huid beschermen bij eczeem?
dossier 30/08/2022

Het is heel belangrijk om de gevoelige huid bij kinderen (of volwassenen) met contitutioneel eczeem goed te verzorgen. Probeer de huid zo weinig mogelijk te irriteren en zorg ervoor dat deze altijd een beschermlaag heeft.

lees meer »

Wat als je huid geen zonlicht verdraagt?

nieuws 21/01/2021

De meesten onder ons kijken uit naar zonnige zomerdagen, maar voor mensen met lichtovergevoeligheid zijn die een ware beproeving. Bij hen veroorzaken de zonnestralen namelijk ernstige huidproblemen, door een kwalijke reactie van het immuunsysteem.

lees meer »

Naar de dokter na een tekenbeet?

nieuws 15/03/2022

Een beet van een teek is meestal onschuldig en pijnloos. Wanneer de teek echter besmet is met een bacterie, kunt u er ziek van worden. In ons land (en in de meeste Europese landen) kunnen teken de ziekte van Lyme en Anaplasmose overbrengen.

lees meer »

Wat kan je doen tegen acne?

Wat kan je doen tegen acne?
dossier 4/11/2019

Acne is een frequent probleem bij jonge mensen. Naar schatting heeft ongeveer 90% van de mannen en 80% van de vrouwen ooit acne gehad. Doorgaans verdwijnt acne spontaan na de puberteit.

lees meer »

Alles over de eikenprocessierups

Alles over de eikenprocessierups
dossier 12/06/2019

De eikenprocessierups vormt iedere zomer een terugkerende plaag in sommige delen van België en Nederland.De brandharen van de eikenprocessierups veroorzaken een urticariële reactie of netelroos, een pijnlijke rode huiduitslag met hevige jeuk.

lees meer »

Hoofdluizen behandelen: hoe werkt de nat-kam-methode?

Hoofdluizen behandelen: hoe werkt de nat-kam-methode?
dossier 7/09/2023

Hoofdluis verspreidt zich snel - vooral onder kinderen. Grijp meteen in als je hoofdluizen ontdekt. Het is erg belangrijk om iedereen met luizen gelijktijdig te behandelen. Wordt één persoon met hoofdluizen niet behandeld, dan bestaat de kans dat de behandelde personen snel weer besmet raken.

lees meer »

Heb je last van zwangerschapsjeuk?

Heb je last van zwangerschapsjeuk?
dossier 2/08/2022

Nee, het zijn geen muggen, vlooien of luizen. Maar het is wel doodnormaal, en enorm vervelend, om last te krijgen van zwangerschapsjeuk. Maar hoe komt dat nu juist? En wat kan je eraan doen?

lees meer »

Contactallergie voor schoenen

Contactallergie voor schoenen
dossier 9/11/2017

Sommige mensen blijken allergisch te zijn voor schoenen, Het gaat om een contactallergie voor bepaalde bestanddelen van schoenen. Dat kan het leer zijn, het rubber, de lijm, kleurstoffen…

lees meer »

Netelroos (urticaria)

Netelroos (urticaria)
dossier 16/12/2022

Netelroos of urticaria is een soms ernstige huidaandoening die gepaard gaat met jeuk, uitslag en vaak pijnlijke zwellingen. Het is één van de meest voorkomende huidziekten. 20 procent van de bevolking krijgt gedurende zijn leven wel eens te maken met urticaria.

lees meer »

Psoriasis: niet besmettelijk, wel erfelijk

Psoriasis: niet besmettelijk, wel erfelijk
dossier 23/09/2022

Psoriasis is een niet-besmettelijke huidaandoening en kan dus niet van de ene mens op de andere worden overgedragen. Wel is psoriasis voor een deel erfelijk bepaald. De kans dat iemand psoriasis krijgt, is groter wanneer de ziekte in de familie zit.

lees meer »

Kunnen moedervlekken kwaad ?

nieuws 21/02/2017

Moedervlekken of pigmentvlekken zijn licht tot donker bruin gekleurde vlekjes of verhevenheden van de huid. Ze kunnen groot of klein zijn, vlak of bol, rond, ovaal of rafelig en zijn soms ook behaard. Ze kunnen overal op het lichaam voorkomen.Moedervlekken of naevus zijn een normaal verschijnsel.

lees meer »

Video: Gordelroos

video 4/01/2018

Wist je dat gordelroos door hetzelfde virus wordt veroorzaakt als waterpokken? In deze animatie leggen we je meer uit over het ontstaan van de huidaandoening.

lees meer »

Vlekvormige huiduitslag na tekenbeet kan Lyme zijn

nieuws 20/04/2016

De huiduitslag door de ziekte van Lyme is niet altijd een karakteristieke ‘rode ring’, maar kan ook een egaal gekleurde vlek zijn. Bij 1 op de 3 mensen met een huiduitslag door de ziekte van Lyme ontstaat zo’n egaal gekleurde vlek. Dat blijkt uit een studie van het Nederlandse RIVM.

lees meer »

Lichen planus

dossier 14/04/2022

Lichen planus is een sterk jeukende, chronische ontsteking van de huid die gepaard gaat met rode bultjes. Lichen planus kan ook op de slijmvliezen, bv. van de mond, voorkomen.

lees meer »

Open been (ulcus cruris)

Open been (ulcus cruris)
dossier 5/12/2019

Een open been of ulcus cruris is een open plek of zweer aan het onderbeen. Zo'n plek zit meestal aan de binnenkant bij de enkel of het onderbeen en geneest langzaam. De zweer doet meestal geen pijn, maar kan wel slecht ruiken en veel vocht afgeven.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram