opvoeding

Drugs en urinetesting. De grote vraagtekens.

nieuws 26/06/2003

De laatste jaren is steeds meer te doen over het testen op sporen van drugs in het bloed en in de urine. De Druglijn krijgt over dit onderwerp steeds meer vragen.Er is nu een folder die een beknopt antwoord op de meest gestelde vragen biedt.

lees meer »

Gewelddadige muziek zet aan tot gewelddadig gedrag

nieuws 18/05/2003

Volgens onderzoek in de Verenigde Staten zou muziek met gewelddadige teksten aanzetten tot gewelddadig gedrag. Meer dan 500 studenten waren bij het onderzoek betrokken dat bestond uit vijf experimenten om agressieve gevoelens te meten.

lees meer »

Vroeg naar bed maakt kinderen slimmer

nieuws 17/04/2003

Volgens een Israëlische studie bij kinderen uit het vierde en zesde studiejaar verbetert één uur extra-slaap de intellectuele prestaties van kinderen bij aandachts- en geheugentests. Zevenenzeventig kinderen werden gedurende vijf dagen getest.

lees meer »

Drugs en urinetesting: inhoud folder

dossier 26/03/2003

Meer en meer ouders overwegen om de urine van hun kinderen op drugs te testen. Vaak duiken daarbij heel wat vragen op. 'Waar kan ik zo'n test kopen? Hoelang zijn drugs terug te vinden in de urine?'

lees meer »

IQ blijkt zeer erfelijk

nieuws 19/06/2002

Een studie naar de erfelijkheid van IQ heeft uitgewezen dat intelligentie in hoge mate erfelijk is. Dit blijkt uit een onderzoek onder 688 mensen uit 271 families in Nederland.

lees meer »

Kolieken bij de baby

Kolieken bij de baby
dossier 13/06/2002

Het hevig of langdurig schreien van baby’s gedurende de eerste levensmaanden wordt in onze huidige maatschappij heel vaak verkeerdelijk toegeschreven aan “krampjes” en dit zelfs vanaf de eerste dag na de geboorte.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Gestoord immuunsysteem aan basis ADHD?

nieuws 3/04/2002

Volgens Israëlische onderzoekers van Hadassah Hebrew University Medical Center, Jerusalem zou een defect in het immuunsysteem - namelijk een tekort aan de chemische stof interleukine 1 - aan de basis kunnen liggen van ADHD, attention deficit hyperactivity disorder.

lees meer »

Moeilijke eters

Moeilijke eters
dossier 21/03/2002

Eten tijdens de peuterjaren verloopt niet altijd even vlot. Elke peuter weigert wel eens te eten. Dit gaat vaak samen met grillen en stemmingen. Wanneer een peuter boos, moe, opgewonden, verdrietig of gespannen is, zal dit een effect hebben op zijn of haar eetlust.

lees meer »

Televisiereclame beïnvloedt voedselkeuze kleuters

nieuws 24/11/2001

Kleine kinderen kunnen de herkenningsmelodietjes van televisiereclame vaak feilloos nazingen. Ook weten zij precies welke producten bij welke logo's horen. Houdt het daarmee op, of kiezen zij ook daadwerkelijk voor de voedingsproducten waarvan zij de reclame op tv hebben gezien?

lees meer »

Te veel TV verhoogt diabetesrisico bij jongeren

nieuws 7/07/2001

Kinderen die meer dan 2 uur per dag TV kijken hebben een veel hoger risico om op latere leeftijd diabetes type 2 op te lopen dan kinderen die weinig TV kijken. Dat blijkt uit een studie die vorige week werd voorgesteld op het jaarcongres van de American Diabetes Association. Kinderen die veel TV kijken lopen namelijk een veel hoger risico om zwaarlijvig te zijn, wat een belangrijke risicofactor is voor type 2 diabetes.

lees meer »

Fopspeen en oorontsteking

nieuws 23/03/2001

Volgens een studie in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde kunnen ouders het optreden van een middenoorontsteking (otitis media) in grote mate voorkomen door zuigelingen zo weinig mogelijk, en zo mogelijk alleen bij het inslapen een fopspeen

lees meer »

Peutervoeding

Peutervoeding
dossier 21/03/2001

Hoewel peuters vanaf de leeftijd van ongeveer 1 jaar kunnen mee-eten uit de gezinspot, mogen specifieke voedingsbehoeften die van belang zijn voor hun verdere groei en ontwikkeling niet uit het oog worden verloren.

lees meer »

Veel gestelde vragen over de cannabisregeling

dossier 1/02/2001

onderandere: • Is de nieuwe cannabisregeling ook van toepassing op minderjarigen? • Problematisch gebruik: wat is het en wie beslist er over? • Maatschappelijke overlast: wat is het en wie beslist er over? • Waarom geen grenswaarden voor cannabis?

lees meer »

Eetproblemen bij kinderen

dossier 1/09/2000

Om te groeien en gezond te blijven, moeten kinderen goed eten. Een kind dat slecht eet, wekt bij zijn ouders dan ook al gauw ongerustheid en zelfs ergernis op. Maar wanneer kan men echt spreken van een eetprobleem?

lees meer »

Mondgezondheid bij kinderen

dossier 1/09/2000

De gezondheidstoestand van de mond is de voorbije decennia sterk verbeterd, vooral dan bij kinderen en jongeren. Enkele praktische adviezen kunnen ervoor zorgen dat nog meer kinderen een gezond gebit behouden.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram