symptomen en ziektetoestand

Wat kan je doen als je griep hebt?

Wat kan je doen als je griep hebt?
dossier 5/01/2015

Griep gaat meestal vanzelf over. De koorts en pijn verdwijnen meestal na drie tot vijf dagen. Maar een volledig herstel kan één tot twee weken duren. Er bestaan spijtig genoeg geen efficiënte geneesmiddelen om griep te behandelen.

lees meer »

Moet je meer eten als het koud is?

dossier 1/01/2015

Wanneer het koud is, verbruikt je lichaam meer energie om je lichaamstemperatuur op peil te houden. Je rilt van de kou en beweegt meer om het warm te krijgen wat je calorieverbruik verder opdrijft.

lees meer »

Risico’s van een te lange (overdragen) zwangerschap (serotoniteit)

Risico’s van een te lange (overdragen) zwangerschap (serotoniteit)
dossier 25/12/2014

Een gemiddelde zwangerschap duurt veertig weken, gerekend vanaf de eerste dag van uw laatste menstruatie. Als u bevalt tussen 37 en 42 weken zwangerschap is dat op tijd (à terme). Als u 42 voltooide weken (294 dagen) of langer zwanger bent, bent u over tijd (postterme zwangerschap of serotiniteit).

lees meer »

Kine bij schouderklachten

nieuws 24/12/2014

Veel mensen gaan voor schouderklachten naar een kinesist. Volgens onderzoekers uit Rotterdam en Keele zijn hyperthermie en oefentherapie op de korte termijn meer effectief dan niets doen.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Splenectomie: verwijderen van de milt

dossier 11/12/2014

De milt is een vuistgroot orgaan in de vorm van een koffieboon, dat linksboven in de buikholte ligt, tussen lever en maag, vlak onder de ribbenboog. Het is een kwetsbaar orgaan dat enigszins beschermd wordt door de onderste ribben.

lees meer »

Waarom maakt krabben jeuk erger?

nieuws 1/12/2014

In eerste instantie zou je denken dat krabben de juiste keuze is als je jeuk hebt. Krabben veroorzaakt een lichte pijn. Zenuwcellen gaan die pijnsignalen – in plaats van de jeuksignalen – naar het brein brengen.

lees meer »

Handontsmetting voorkomt reizigersdiarree

Handontsmetting voorkomt reizigersdiarree
nieuws 22/11/2014

Volgens een Franse studie hebben toeristen in tropische landen die regelmatig ontsmettende middelen gebruiken op basis van alcohol om de handen te ontsmetten, minder kans maken op reizigersdiarree.

lees meer »

Waarom geen antibiotica bij verkoudheid of keelpijn?

nieuws 18/11/2014

Elk jaar rond deze tijd waarschuwen we tegen het gebruik van antibiotica tegen een verkoudheid of keelpijn. Een verkoudheid, griep of keelpijn genezen meestal vanzelf en antibiotica hebben meestal geen enkele zin en kunnen zelfs meer kwaad dan goed.

lees meer »

40 procent meer rugoperaties op 10 jaar tijd

40 procent meer rugoperaties op 10 jaar tijd
nieuws 29/10/2014

80 tot 85 procent van de bevolking heeft ooit last van lage rugpijn. Rugpijn is in de meeste gevallen niet te wijten aan een specifieke oorzaak zoals een tumor, een fractuur, infectie of ongeval en straalt meestel niet uit tot onder de knie.

lees meer »

Kan ebola ook in België opduiken?

Kan ebola ook in België opduiken?
nieuws 24/10/2014

De kans dat een met ebola besmet persoon in België terecht komt is heel klein, maar kan niet volledig uitgesloten worden. Er zijn tot nu toe enkele gevallen bekend van export of besmetting buiten Afrika:

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram