symptomen en ziektetoestand

Postpolio syndroom: nooit helemaal verlost van polio

nieuws 21/07/2014

Mensen die als kind besmet werden met polio (kinderverlamming) krijgen twintig tot veertig jaar later opnieuw te kampen met ernstige klachten: het postpoliosyndroom. Zij ontwikkelen klachten als verlammingsverschijnselen, pijn en hevige vermoeidheid.

lees meer »

Wat te doen bij een slangenbeet

dossier 15/07/2014

Als je een top tien van de meest angstaanjagende dieren zou opmaken, hoort de slang er zeker bij. Een slang is een dier dat iedereen kent, maar de gevaren en de mogelijke bijwerkingen van een beet zijn minder gekend.

lees meer »

Hondsdolheid: voorzichtig met dieren in het buitenland

Hondsdolheid: voorzichtig met dieren in het buitenland
nieuws 10/07/2014

Alhoewel de ziekte in de meeste West-Europese landen niet meer voorkomt, wordt ze soms toch nog aangetroffen, ook in ons land. Meestal gaat het dan om dieren die uit het buitenland zijn geïmporteerd. Zo werden in ons land in 2007 en 2008 twee gevallen van hondsdolheid vastgesteld.

lees meer »

We niezen verder dan we denken

nieuws 8/07/2014

Als we niezen, dan kunnen onze bacteriën tot tweehonderd keer verder belanden dan wetenschappers tot voor kort dachten. Dat toont een onderzoek aan het Massachusetts Institute of Technology aan.

lees meer »

Waarom we de ebola-uitbraak in West-Afrika ernstig moeten nemen

nieuws 2/07/2014

De ebola-epidemie die nu al zo’n zes maanden in West-Afrika woedt, is de zwaarste en dodelijkste epidemie van het virus ooit. De Wereldgezondheidsorganisatie houdt intussen een crisisvergadering over de toestand in West-Afrika. En terecht, want om volgende redenen is het nodig de uitbraak van het virus ernstig te nemen:

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Gebeten door een teek: wat moet je doen?

dossier 13/06/2014

Parken, weilanden, tuinen en bosrijke gebieden zijn de plaatsen bij uitstek om een teek tegen het lijf te lopen. In de periode tussen maart en oktober loop je het grootste risico op een tekenbeet.

lees meer »

Behandeling van migraine kan beter

Behandeling van migraine kan beter
nieuws 11/06/2014

De behandeling van migrainepatiënten is niet optimaal, zo blijkt uit onderzoek aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Een gestructureerde aanpak die tot minder hoofdpijnklachten leidt, is echter nog niet gevonden.

lees meer »

Nicotine wekt darmen op na operatie

Nicotine wekt darmen op na operatie
nieuws 9/06/2014

Kauwen op nicotinekauwgum kan de darmen weer op gang brengen na een operatie. Patiënten krijgen na een operatie soms te maken met een postoperatieve ileus waarbij de darmen min of meer stil komen te liggen.

lees meer »

Twee MERS-patiënten in Nederland

Twee MERS-patiënten in Nederland
nieuws 22/05/2014

In Nederland is medio mei 2014 bij twee mensen een infectie met het MERS-coronavirus vastgesteld. Het gaat om een man en een vrouw die besmet zijn geraakt tijdens een bezoek aan Saoedi-Arabië,

lees meer »

Alcohol doodt 3,3 miljoen mensen

nieuws 13/05/2014

In 2012 eiste alcoholmisbruik wereldwijd 3,3 miljoen levens, zo stelt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in een nieuw rapport. Europeanen drinken het meest.

lees meer »

Meer verpleegkundigen, minder overlijdens

Meer verpleegkundigen, minder overlijdens
nieuws 28/04/2014

Verpleegkundigen extra patiënten toewijzen duwt de sterftecijfers omhoog. En een hoger percentage verpleegkundigen met een bachelordiploma – versus een hogere beroepsopleiding – wordt vertaald in een lager risico op overlijden van patiënten.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram