verwondingen en letsels

Waarom een tekenbeet melden?

nieuws 28/07/2015

Wie een tekenbeet heeft, kan dat voortaan melden op de website TekenNet.be. Met die gegevens wil de Belgische overheid een risicokaart maken voor de ziekte van Lyme. Via een tekenbeet kunt u de ziekte van Lyme oplopen – door een besmetting van de bacterie Borrelia burgdorferi.

lees meer »

Klussen leidt vaak tot blijvend letsel

nieuws 24/07/2015

Ongelukken tijdens het klussen in en om het huis zorgen in 40 procent van de gevallen voor blijvend letsel. Het gaat meestal om doorgesneden pezen en zenuwen in de hand of arm, botbreuken en zelfs geamputeerde vingers. Dit blijkt uit een studie van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC).

lees meer »

Beschermingsfactor zonnebrandcrème niet altijd juist

nieuws 17/11/2019

Bij het merendeel van de anti-zonnebrandmiddelen (86%) staat de juiste zonbeschermingsfactor op het etiket vermeld. Bij 14% was de zonbeschermingsfactor lager dan op het etiket stond. Dat zegt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit na onderzoek onder 58 anti-zonnebrandproducten.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Waarom mag u voor een vliegtuigreis niet duiken?

nieuws 24/06/2015

Het is af te raden om direct voor een vliegtuigreis nog aan diepzeeduiken te doen. Zelfs in de drukcabine van een modern vliegtuig ondervindt men een zodanige drukverlaging dat de kans op decompressieziekte sterk wordt vergroot.

lees meer »

No Kids Zone

nieuws 23/04/2015

"Het zal ons niet overkomen - Ik draaide mij slechts één seconde om - Ik wist niet dat water uit de kraan zo heet kon zijn..." Veel gehoorde opmerkingen, maar daarmee voorkomt u geen brandwonden bij kinderen.

lees meer »

Sportapps zorgen vaak voor blessures

nieuws 5/11/2019

Je moet opletten met sportapps, of sportvideo's op Youtube. Ze willen je aanzetten om te bewegen, een goede zaak, maar het risico is groot dat je de oefeningen verkeerd doet en zo blessures oploopt.

lees meer »

Zijn teken gevaarlijk?

nieuws 28/08/2019

Een beet van een teek is meestal onschuldig en pijnloos. Na enkele uren kan deze jeuk veroorzaken. Wanneer de teek besmet is met een bacterie, kunt u er wél ziek van worden.

lees meer »

Schouderpijn: letsels van de rotator-cuff

Schouderpijn: letsels van de rotator-cuff
dossier 24/09/2015

Door een chronische of acute overbelasting kunnen spieren of pezige structuren van de rotator cuff ontstoken raken of beschadigd worden. Dat gebeurt meestal tijdens activiteiten waarbij men de handen boven het hoofd beweegt.

lees meer »

Penis tussen ritssluiting: wat kunt u doen?

nieuws 27/02/2024

De penis die vastzit tussen de ritssluiting is de belangrijkste oorzaak van 'penisschade', zowel bij kinderen als bij volwassenen. Bij volwassenen komen dit soort ongelukjes wel veel minder voor dan bij jonge kinderen (2-12 jaar).

lees meer »

Kine bij schouderklachten

nieuws 19/08/2019

Veel mensen gaan voor schouderklachten naar een kinesist. Volgens onderzoekers uit Rotterdam en Keele zijn hyperthermie en oefentherapie op de korte termijn meer effectief dan niets doen.

lees meer »

Hoe brand door elektriciteit vermijden?

nieuws 6/07/2022

Een elektrisch defect ligt in ons land aan de basis van 1 op 3 branden. Vrijwel alle elektrische apparaten produceren warmte. Daardoor kan brand ontstaan. Met de juiste maatregelen kunt u dit voorkomen

lees meer »

Splenectomie: verwijderen van de milt

dossier 11/07/2022

De milt is een vuistgroot orgaan in de vorm van een koffieboon, dat linksboven in de buikholte ligt, tussen lever en maag, vlak onder de ribbenboog. Het is een kwetsbaar orgaan dat enigszins beschermd wordt door de onderste ribben.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram