dranken

Minder suiker in Lipton Ice Tea

nieuws 30/03/2017

Unilever stopt vanaf deze week zowat 45 procent minder suiker in de normale, bruisende, Lipton Ice Tea. De Nederlandse fabrikant voegt in plaats daarvan zoetstoffen uit stevia toe, waardoor de originele smaak behouden blijft.

lees meer »

Schistosomiase bij Belgische toeristen

Schistosomiase bij Belgische toeristen
nieuws 27/03/2017

33 Belgische toeristen zijn tijdens een reis in Zuid-Afrika besmet met schistosomiase. Dat meldt de FLASH Maladies infectieuses van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid.

lees meer »

Moeten kinderen langer peutermelk drinken?

Moeten kinderen langer peutermelk drinken?
nieuws 20/02/2017

Minimaal 150 milliliter peutermelk per dag kan eventuele schade aan botten en hersenen bij baby’s en peuters voorkomen. Dat zeggen kinderartsen van het Juliana Kinderziekenhuis, AMC, VUmc en Erasmus MC. Uit het onderzoek van de kinderartsen onder meer dan driehonderd peuters uit Nederland, Groot-Brittannië en Duitsland blijkt dat kinderen die koemelk drinken vaker last hebben van een ijzertekort en vitamine D-tekort dan kinderen die peutermelk blijven drinken.

lees meer »

Dagelijkse wasbeurt is niet nodig

Dagelijkse wasbeurt is niet nodig
nieuws 4/02/2017

Jonge kinderen hoeven niet dagelijks onder de douche of in bad. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse dermatoloog Marjolein Leenarts, zo meldt Vakblad Vroeg. Tweederde van de jonge kinderen krijgt een dagelijkse wasbeurt.

lees meer »

Wetenschap ontdekt nieuw voordeel van koffie

nieuws 30/01/2017

Te veel koffie is slecht voor de gezondheid, maar enkele kopjes drinken heeft wel degelijk een voordeel. Uit een nieuwe studie van de Stanford University in de Verenigde Staten, verschenen in het wetenschappelijk vakblad Nature Medicine, blijkt dat cafeïne het risico op bepaalde ziektes verkleint.

lees meer »

Dit eet en drink je beter niet voor het slapen gaan

Dit eet en drink je beter niet voor het slapen gaan
nieuws 28/01/2017

Een goede nachtrust is het gevolg van een aantal factoren. Ook wat je ’s avonds eet of drinkt kan een rol spelen. De succesremedies zowel als de slaapdieven variëren uiteraard van persoon tot persoon, maar bepaalde voedingsstoffen kan iedereen maar beter vermijden.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Alcohol schadelijk op elk moment van de zwangerschap

nieuws 21/01/2017

Een pintje of een wijntje tijdens de zwangerschap is nooit verstandig. Zelfs één glas kan al schadelijk zijn, en dit op elk moment van de zwangerschap. Alcohol tijdens de zwangerschap vergroot de kans op een miskraam, vroeggeboorte en een kind met een laag geboortegewicht.

lees meer »

Hoeveel moet u bewegen om een glas alcohol weg te werken?

nieuws 3/01/2017

Alcoholische dranken en frisdranken bevatten relatief veel calorieën. Als u de voorbije dagen wat te veel hebt gedronken en die calorieën in de komende dagen weer wil wegwerken door wat extra beweging, dan kan dat. Sport is een goede manier om calorieën te verbranden.

lees meer »

Bestaan er pillen die helpen om minder te drinken ?

Bestaan er pillen die helpen om minder te drinken ?
nieuws 1/01/2017

Er bestaan geen pillen die u van een drankverslaving kunnen afhelpen of die maken dat u ineens niet meer zult drinken. Er bestaan wel geneesmiddelen die kunnen helpen om te stoppen of die de kans op herval na stoppen verkleinen. Om met succes te stoppen of herval te voorkomen gaat medicatie best samen met psycho-sociale begeleiding.

lees meer »

Drinkt mijn partner te veel?

Drinkt mijn partner te veel?
nieuws 21/12/2016

Een drankprobleem gaat vaak gepaard met ontkenning. De drinker 'heeft het allemaal onder controle' of drinkt enkel bier en geen sterke drank, er is geen probleem, de anderen zien spoken. Vandaar dat partners zich dikwijls afvragen: is hij of zij nu een alcoholist(e)? Of verbeeld ik mij maar dat hij/zij te veel drinkt?

lees meer »

Slanker door volle melk op jonge leeftijd?

Slanker door volle melk op jonge leeftijd?
nieuws 13/12/2016

Kinderen tot zes jaar oud die volle melk drinken hebben een lager risico op overgewicht dan kinderen die magere of halfvolle melk drinken. Ook hebben zij een hoger vitamine D-gehalte. Dat blijkt uit een Canadees onderzoek, gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition.

lees meer »

WHO pleit voor taks op gesuikerde dranken

WHO pleit voor taks op gesuikerde dranken
nieuws 4/12/2016

In een nieuw rapport pleit de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ervoor om suikerhoudende dranken extra te belasten. Een taks waardoor de nettoverkoopprijs met minstens 20 % wordt verhoogd, zou leiden tot een daling van de consumptie en tot een vermindering van het risico op overgewicht en obesitas, diabetes type 2 en tandbederf, zegt de WHO.

lees meer »

Het foetaal alcohol syndroom (FAS)

Het foetaal alcohol syndroom (FAS)
dossier 23/11/2016

Het foetaal alcohol syndroom (FAS) is een combinatie van aangeboren afwijkingen bij een baby die veroorzaakt zijn door alcoholgebruik van de moeder tijdens de zwangerschap.

lees meer »

U denkt beter twee keer na voor u uw koffiemok afwast

nieuws 20/11/2016

Wie op kantoor wel eens koffie drinkt uit een vuile mok, hoeft zich daarover niet meteen zorgen te maken. Dat zegt professor geneeskunde Jeffrey Starke in The Wall Street Journal. Het hergebruiken van een vuile koffiemok zou zelfs hygiënischer zijn dan het uitwassen ervan met de schoonmaakspons die in de kantoorkantine terug te vinden is.

lees meer »

Accijnsverhoging op alcohol kan 14 tot 20 miljard euro opleveren aan welvaartseffect

Accijnsverhoging op alcohol kan 14 tot 20 miljard euro opleveren aan welvaartseffect
nieuws 20/10/2016

Wanneer voor een periode van 50 jaar de accijns op alcohol verhoogd wordt met 50 procent, dan levert dit Nederland een welvaartseffect op tussen de 14 en 20 miljard euro. Dat welvaartseffect bestaat onder andere uit productiviteitsverbeteringen, het voorkomen van vroegtijdige sterfte, minder verkeersongevallen, minder inzet van politie en justitie en minder schooluitval.

lees meer »

Meer galblaaskanker door frisdranken?

nieuws 5/10/2016

Zweedse wetenschappers stelden vast dat mensen die dagelijks 2 of meer glazen frisdrank drinken, meer kankers van galblaas en galweg krijgen. Hieruit besluiten dat frisdranken deze kankers veroorzaken, is te kort door de bocht, zegt de Stichting tegen Kanker. Specifieker onderzoek is nodig.

lees meer »

Daarom vraag je beter geen schijfje citroen voor je glas water

nieuws 18/09/2016

Vind je een gewoon glas water maar een beetje saai en vraag je dus steevast om een schijfje citroen op café? Misschien toch nog twee keer nadenken de volgende keer, want volgens de auteur van 'The Secret Life of Germs' vind je op de schijfjes allerlei viezigheid terug, tot zelfs uitwerpselen.

lees meer »

Nederlandse ziekenhuizen starten onderzoek met ketonendrank

nieuws 13/09/2016

Sportdrank met ketonen wordt door topsporters gebruikt om de prestaties te verbeteren. Zo zou ketonendrank gebruikt zijn door de wielerploeg van Chris Froome, Team Sky, tijdens de Tour de France en ook door het Great Britain Cycling Team tijdens de Olympische Spelen.

lees meer »

Welke dranken meenemen naar school?

dossier 12/09/2016

De drankjes die kinderen meenemen naar school verdienen de nodige aandacht. Nog al te vaak kiezen ouders en kinderen voor gesuikerde dranken. Nochtans niet de meest gezonde keuze.

lees meer »

Cranberries beschermen tegen bacteriële infecties

Cranberries beschermen tegen bacteriële infecties
nieuws 20/08/2016

Nieuw onderzoek aan de Worcester Polytechnic Institute (WPI) in het tijdschrift van The Royal Society of Chemistry Food & Function bevestigt dat het sap van cranberries of veenbessen (Oxycoccus macrocarpon) beschermt tegen bacteriële infecties.

lees meer »

Alcohol directe oorzaak van zeven kankertypes

nieuws 12/08/2016

Volgens een studie in het vakblad Addiction is alcohol een belangrijke risicofactor voor zeker zeven types van kanker: mond- en keelkanker, strottenhoofdkanker, slokdarmkanker, leverkanker, colon- en rectumkanker en borstkanker.

lees meer »

Sensor meet hoeveel u moet drinken

Sensor meet hoeveel u moet drinken
nieuws 9/08/2016

Voor (top)sporters is het op peil houden van de hoeveelheid vocht in hun lichaam erg belangrijk. Te weinig vocht in uw lichaam leidt tot slechtere prestaties. En tijdens een flinke inspanning raakt u al snel een liter zweet per uur kwijt.

lees meer »

Waarom is prik in dranken NIET ongezond?

Waarom is prik in dranken NIET ongezond?
nieuws 1/08/2016

Over onze voeding bestaan heel wat mythes en wordt heel wat onzin verteld, zoals ook bleek uit onze 'Grote Voedingsmythewijzer'. Recent verklaarde een van onze zogenaamde gezondheidsgoeroes op TV dat ze geen spuitwater meer drinkt omdat dat slecht zou zijn voor onze darmen.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram