schimmel en bacteriële infecties

infectieziekten

Dove baby's door slechte voorlichting'

Dove baby's door slechte voorlichting'
nieuws 26/10/2014

Verloskundigen geven zwangere vrouwen te weinig informatie over een infectieziekte waar kinderen doof van kunnen worden. Betere voorlichting is noodzakelijk, zo blijkt uit onderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

lees meer »

Kan ebola ook in België opduiken?

Kan ebola ook in België opduiken?
nieuws 24/10/2014

De kans dat een met ebola besmet persoon in België terecht komt is heel klein, maar kan niet volledig uitgesloten worden. Er zijn tot nu toe enkele gevallen bekend van export of besmetting buiten Afrika:

lees meer »

Watergewenning en babyzwemmen: pas vanaf 1 jaar

Watergewenning en babyzwemmen: pas vanaf 1 jaar
nieuws 27/09/2014

De Hoge Gezondheidsraad ontmoedigt zwemmen met baby’s jonger dan 12 maanden in de Belgische zwembaden. De voordelen van zwemmen en bewegen voor een heel jong kind in het water wegen op dit moment niet op tegen het risico van mogelijke infecties.

lees meer »

Geen rauw voedsel bij gebruik maagzuurremmers

nieuws 4/09/2014

Mensen die maagzuurremmers slikken doen er goed aan om geen rauwe voedingsmiddelen te eten. Dat zegt het Centrum voor Infectieziektebestrijding van het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

lees meer »

Sommige HIV-patiënten mogen vrijen zonder condoom

Sommige HIV-patiënten mogen vrijen zonder condoom
nieuws 11/08/2014

HIV-koppels die een duurzame relatie hebben mogen onder bepaalde voorwaarden vrijen zonder condoom. Dat zegt de Hoge Gezondheidsraad in een recent advies. Mensen met hiv die combinatietherapie volgen zijn immers nog nauwelijks ‘besmettelijk'.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

2 op de 5 studenten denken dat hiv verspreid wordt via muggen

nieuws 10/08/2014

Er zijn nogal wat misverstanden bij studenten over seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) en het hiv-virus, dat aids verspreidt. Dat blijkt uit onderzoek aan de universiteiten van Hasselt en Gent. De onderzochte groep heeft seksueel risicogedrag, bijvoorbeeld op festivals deze dagen.

lees meer »

Video: Schimmelnagels

Video: Schimmelnagels
video 9/07/2014

In deze animatie wordt uitgelegd wat de oorzaak en symptomen zijn van schimmelnagels en in hoeverre ze besmettelijk zijn.

lees meer »

Gebeten door een teek: wat moet je doen?

dossier 13/06/2014

Parken, weilanden, tuinen en bosrijke gebieden zijn de plaatsen bij uitstek om een teek tegen het lijf te lopen. In de periode tussen maart en oktober loop je het grootste risico op een tekenbeet.

lees meer »

Verzorgingstips voor contactlenzen

Verzorgingstips voor contactlenzen
nieuws 10/06/2014

Op contactlenzen kunnen zich micro-organismen en andere afzettingen vormen. Als die niet verwijderd worden, kunnen ze zich op de lens vastzetten en het comfort en het zicht verminderen. Ook neemt het risico op problemen en oogirritatie of -infecties toe.

lees meer »

Wereld PI-week (22-29 april)

nieuws 22/04/2014

1 op de 1000 Belgen lijdt aan primaire immuundeficiëntie (PI). Doordat deze aandoening weinig bekend is, wordt ze niet altijd herkend door artsen. Toch is een tijdige en correcte diagnose van groot belang voor de patiënt.

lees meer »

Listeria-infecties nemen toe

Listeria-infecties nemen toe
nieuws 24/03/2014

Het aantal gevallen van Listeriose, de ziekte veroorzaakt door infectie met Listeria monocytogenes, is in 2012 in de EU toegenomen. Campylobacteriose daalde licht, salmonellose daalde sterker.

lees meer »

Sneltests chlamydia onbetrouwbaar

nieuws 13/01/2014

Jongeren kiezen na onveilige seks steeds vaker voor een zelftest op chlamydia. Zelftests zijn echter lang niet zo betrouwbaar als een bezoek aan de huisarts, waarschuwen Soa Aids Nederland en het RIVM.

lees meer »

Internationale AIDSDAG

nieuws 1/12/2013

Wanneer is een HIV-test aan te raden? Indien u zich zorgen maakt over een mogelijke HIV-infectie kunt u best overleggen met uw huisarts of een gespecialiseerd centrum of een hiv-test nodig is.

lees meer »

Het Belgisch AIDS-plan

nieuws 29/11/2013

Sinds 30 september 2013 heeft België zijn HIV-plan. Het Plan werd opgemaakt met respect voor de internationale aanbevelingen en is het resultaat van een procedure waarbij alle betrokken actoren op beslissende wijze hun inbreng hebben gehad.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram