verslaving en vergiftiging

Mensen onderschatten risico’s rauw voedsel

nieuws 1/08/2013

Rauw of te weinig gekookt voedsel, is een belangrijke oorzaak van voedselvergiftigingen. Het gaat dan o.m. om rauw vlees (américain, carpaccio), vis (oesters en andere schaal- en schelpdieren, sushi), bereidingen met rauwe eieren (bv. mayonaise, bavarois, tiramisu, chocolademousse) en kiemgroenten zoals taugé.

lees meer »

Koelbewust winkelen bij warm weer

dossier 23/07/2013

Op warme dagen kan de temperatuur in de boodschappentas en in de koffer van de wagen snel oplopen. Hierdoor kunnen voedingsmiddelen sneller dan normaal bederven. Wat kan je doen om dit te vermijden?

lees meer »

Drink genoeg tijdens de examens

nieuws 15/06/2013

Tijdens de examens moet u niet alleen gezond eten, met veel groente, fruit en brood, maar ook genoeg drinken, minstens 1,5 liter per dag. Het minste tekort aan vocht kan een negatief effect hebben op uw fysieke en mentale mogelijkheden.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Biomerkers: een glazen bol voor hart- en vaatziekten?

nieuws 21/05/2013

Biomerkers zijn stoffen in het lichaam die kunnen wijzen op een bepaalde aandoening, zoals glucose bij diabetes. Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) onderzocht of het meten van sommige ‘klassieke’ en nieuwe biomerkers kan helpen bij het voorspellen van hart- en vaatziekten,

lees meer »

Hou je keuken veilig

dossier 2/05/2013

We kunnen het niet met het blote oog zien, maar de keuken is de plaats bij uitstek waar ziektekiemen (meestal bacteriën) ons huis binnenkomen en ons voedsel kunnen besmetten. Rauw voedsel (vooral vlees en kip)...

lees meer »

Kiemgroente: altijd verwarmen

nieuws 20/03/2013

Scheuten of kiemen zijn de laatste jaren populair geworden, onder meer omdat ze vaak worden gebruikt in de vegetarische en macrobiotische keuken.

lees meer »

Hier vindt u de bijsluiters van geneesmiddelen

nieuws 19/03/2013

Voor elk geneesmiddel bestaat er een bijsluiter voor het publiek (bijgevoegd in de verpakking van het geneesmiddel) en een samenvatting van de kenmerken van het product of SKP (specifiek bestemd voor gezondheidszorgbeoefenaars).

lees meer »

Aanleg alcoholgebruik deels genetisch

nieuws 17/03/2013

Vroeg beginnen met drinken leidt niet tot verhoogde alcoholconsumptie op volwassen leeftijd. Er is eerder sprake van erfelijke aanleg tot alcoholgebruik die het verband veroorzaakt.

lees meer »

EHEC-besmetting gemakkelijk te voorkomen

nieuws 6/03/2013

De gevaarlijke EHEC-bacterie (enterohemorragische E. coli) die twee jaar geleden honderden mensen ziek heeft gemaakt en meerdere doden eiste, is recent in Zweden aangetroffen in hamburgers die waarschijnlijk uit Nederland kwamen.

lees meer »

Onrust over hormonale acnepil

Onrust over hormonale acnepil
nieuws 2/03/2013

De Franse geneesmiddelautoriteit is van plan om geneesmiddelen die cyproteron en ethinylestradiol bevatten en die gebruikt worden voor behandeling van acne, binnenkort van de markt te halen.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram

[ X ]

Blijf op de hoogte!

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.



Nee, bedankt