voeding

Waarom beter geen vette vis tijdens chemotherapie?

nieuws 19/11/2018

Nederlandse oncologen raden vette vis af in de dagen rond chemotherapie met cisplatine. Een omega-3 vetzuur uit die vis zou de werking ervan verminderen. Hetzelfde team raadde al eerder visoliesupplementen af om dezelfde reden.

lees meer »

Magneetstimulatie stopt bedplassen

nieuws 30/08/2019

Onderzoekers van de Universiteit van Assioet (Egypte) hebben misschien een oplossing gevonden voor bedplassen: magnetische stimulatie. De onderzoekers behandelden 41 kinderen van 10 tot 18 jaar die kampten met bedplassen met magnetische stimulatie.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Potjesvoeding vaak te zoet

nieuws 21/09/2015

Babyvoeding van diverse fabrikanten bevat een grote hoeveelheid groenten en fruit, maar smaakt vaak te zoet. Daardoor wennen kinderen niet aan andere smaken van groente en fruit zoals bitter en zuur. Hierdoor wennen kinderen niet aan andere smaken van groente en fruit, zoals bitter of zuur.

lees meer »

Frisdranktaks: tijd is rijp om in praktijk uit te testen

nieuws 31/05/2023

Vanaf 2016 zullen suikerhoudende frisdranken en zoete alcopops duurder worden. Hoewel er nog heel wat vragen bestaan over de gezondheids- en socio-economische effecten van een frisdranktaks, is het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) voorstander van de invoering ervan.

lees meer »

Pastinaaksoufflé

Pastinaaksoufflé
recepten 29/06/2022

Pastinaak is een circa 20 cm lang wortelgewas met een zoete anijsachtige smaak en een crème-witte kleur. Hoewel de pastinaak al in de zomer kan worden geoogst wordt hij meestal gezien als wintergroente. Oogsten is de hele winter door mogelijk omdat de wortel in de grond niet dood vriest.

lees meer »

All-you-can-eat-sushi vol bacteriën

nieuws 14/09/2015

De sushi in all-you-can-eat-restaurants is vaak niet vers en onhygiënisch bereid, blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Consumentenbond. 64% van de onderzochte sushi bevatte te veel bacteriën en geen enkel restaurant uit de test scoort hoger dan een 5,9.

lees meer »

Meisjes krijgen gezondere brooddoos dan jongens mee naar school

nieuws 14/09/2015

In bijna 1 op 5 Belgische gezinnen met 3- tot 12-jarige kinderen wordt het ontbijt op een gewone schoolweekdag soms tot vaak overgeslagen. Daarnaast is de brooddoos van Nederlandstalige kinderen vooral met bruin brood gevuld, terwijl wit brood de voorkeur krijgt in Franstalige gezinnen.

lees meer »

Overdreven fitness-supplementen: nieuwe eetstoornis?

nieuws 2/09/2015

Steeds meer mannen slikken supplementen om er beter of 'mannelijker' uit te zien of om hun prestaties in de fitnessclub te verbeteren. Geen illegale anabole steroïden, maar vrij te verkrijgen bodybuildingsupplementen, zoals wei-eiwitten, creatine en L-cartinine.

lees meer »

Meer vis in de keuken: tips

Meer vis in de keuken: tips
dossier 19/11/2018

Vis past in een gezonde keuken Zowel magere als vette vissoorten passen in een gezonde keuken en bieden voor elk wat wils. Magere vis past perfect in lijnvriendelijke menu's, maar ook vette vis biedt gezonde voordelen.

lees meer »

Venkelslaatje met sinaasappel

Venkelslaatje met sinaasappel
recepten 29/06/2022

Venkelis een naar anijs smakende plant die als kruid gezien wordt (de takken en draadachtige bladeren), maar ook als groente en dan vooral de verdikking van de onderkant van de steel die aan de voet van de knolvenkel groeit. Bij bladvenkel ontbreekt de knol. De venkelplant kan tot boven manshoogte groeien.

lees meer »

Waarom niet te veel pizza en lasagne eten?

nieuws 21/08/2015

Veel kant-en-klare pizza's en lasagna's zijn te vet en te zout. De Nederlandse Consumentenbond onderzocht 10 pizza's salami en 10 bakken lasagne bolognese uit de supermarkt. Pizza's zijn vaak te zout en te vet en de lasagnes bevatten te veel verzadigd vet.

lees meer »

Moet u extra vitamine E innemen?

nieuws 21/08/2015

De Hoge Gezondheidsraad, het hoogste adviesorgaan van de federale regering op het vlak van de volksgezondheid, heeft nieuwe aanbevelingen gepubliceerd over vitaminen (en spoorelementen).

lees meer »

Tuinboontjes met bonenkruid

recepten 16/10/2024

Er bestaan twee soorten bonenkruid: eenjarig bonenkruid, Satureja hortensis, en winterbonenkruid of bergbonenkruid, Satureja montana. Eenjarig bonenkruid wordt ongeveer 40 cm hoog en heeft weinig sierwaarde.

lees meer »

Welke rol speelt voeding bij (on)vruchtbaarheid?

nieuws 9/07/2022

Volgens een studie in Italië die werd voorgesteld op het jaarlijkse congres van de ESHRE in Lisbonne speelt voeding een belangrijke rol bij vruchtbaarheid van mannen en vrouwen. . De onderzoekers volgden meer dan 1000 mannen en vrouwen gedurende meer dan één jaar.

lees meer »

Bevatten scharreleieren uit eigen tuin meer Salmonella?

nieuws 24/07/2015

Er is een kleine kans dat een ei besmet is met salmonella-bacteriën. Een salmonellabesmetting kan ernstige maag-darmklachten veroorzaken. Waar eieren die u in de winkel koopt afkomstig zijn van legkippen die verplicht gevaccineerd zijn tegen (bepaalde types van) Salmonella of waarvan de eieren gecontroleerd worden op Salmonella, is dat natuurlijk niet het geval met uw scharrelkippen.

lees meer »

Zijn vleesvervangers gezond?

nieuws 8/07/2015

Het aanbod vleesvervangers in de supermarkten en biowinkels is de laatste jaren enorm gegroeid. Naast producten zoals soja, tempé, tofu, quorn, seitan en falafel is er nu ook een enorm aanbod aan vegetarische burgers, worsten, schnitzels, balletjes, shoarma enzovoorts.

lees meer »

Waarom zijn komkommers gezond?

nieuws 8/07/2015

Het is komkommertijd. Letterlijk dan. Komkommers zijn een van de meest gegeten groenten in België. Komkommers bevatten zeer weinig calorieën (kcal): een kleine komkommer van 100 gram bevat 13 kcal.

lees meer »

Hoe gezond zijn noten?

nieuws 8/07/2015

Mensen die elke dag 10 gram noten of pinda's eten leven gemiddeld langer dan mensen die geen noten of pinda's eten: hun sterftekans lag gemiddeld 23 procent lager. Minder dan 5 en meer dan 10 gram leidt niet tot nog kleinere sterftekans kans.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram