voeding

K3 ondersteunt ouders bij gezonde keuze

nieuws 16/03/2021

Zullen de gezichten van K3 binnenkort niet meer te zien op ongezonde voedingsmiddelen zoals chips, koekjes, ijs en snoep? Dat wordt mogelijk beslist, nadat de Nederlandse Alliantie Stop Kindermarketing een open brief naar Studio 100 stuurde.

lees meer »

Vijf kilo minder in vijf weken – dag 18, 19, 20 en 21

Vijf kilo minder in vijf weken – dag 18, 19, 20 en 21
recepten 29/06/2022

We zijn halfweg, nu mag je niet meer opgeven! Ter aanmoediging geven we nog even mee dat ons proefkonijn - de persoon die zijn eetschema hier week na week van naaldje tot draadje voor je uit de doeken doet - 5,6 kg verloor na vijf weken (en dat zonder DAGELIJKS te sporten).

lees meer »

Vijf kilo minder in vijf weken – dag 15, 16, 17

Vijf kilo minder in vijf weken – dag 15, 16, 17
recepten 29/06/2022

De eerste twee à drie kilo’s gaan er vrij gemakkelijk af, maar daarna gaat het niet meer zo vlotjes. En zeker na een zondedag zal je gewicht als een jojo weer wat naar omhoog schieten. Maar geen paniek, als je volhoudt en de dag erna meteen weer tussen de lijntjes loopt, lukt het zonder twijfel! Beetje bij beetje smelten de kilo’s eraf.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Vijf kilo minder in vijf weken – dag 11, 12, 13 en 14

Vijf kilo minder in vijf weken – dag 11, 12, 13 en 14
recepten 29/06/2022

Je bent het nieuwe eetschema ongetwijfeld al goed gewoon. Wel, we gaan verder op hetzelfde élan. Hou vol, denk aan je lievelingsjurk of die mooie broek die nu te veel spant en straks weer als gegoten zit... en vergeet niet om te sporten en voldoende water te drinken!

lees meer »

Vijf kilo minder in vijf weken - dag 8, 9 en 10

Vijf kilo minder in vijf weken - dag 8, 9 en 10
recepten 29/06/2022

De kop is eraf. Na de eerste week weeg je gegarandeerd al één à twee kilo minder. En dat is de ideale motivatie om verder te doen! Zorg ervoor dat je geen honger lijdt: soep mag je eten zoveel je wilt. En dan zijn er natuurlijk ook nog de tussendoortjes.

lees meer »

Vitamine D-tekort werkt chronische longziekte in de hand

nieuws 3/02/2016

Een tekort aan vitamine D doet de longziekte COPD, ook gekend als ‘rokerslong’, sneller ontstaan. Dat blijkt uit onderzoek van UZ Leuven. COPD of chronisch obstructief longlijden is een chronische longaandoening waarbij de capaciteit van de luchtwegen geleidelijk vermindert.

lees meer »

Vijf kilo minder in vijf weken – de voorbereiding

Vijf kilo minder in vijf weken – de voorbereiding
dossier 1/03/2016

Heeft de intro van maandag je over de streep getrokken om mee te doen? Zie je het zitten om vijf kilo af te schudden met lekkere en gezonde voeding? Maak dan in afwachting al maar je frigo leeg, leg je keukenschort klaar en haal je sportschoenen van onder het stof!

lees meer »

Vijf kilo minder in vijf weken – het concept

Vijf kilo minder in vijf weken – het concept
dossier 22/02/2016

Wil je gezond afvallen met lekker eten en zonder hongergevoel? Dan nodigen wij je graag uit om mee te stappen in onze afslanksessie en dag na dag samen met ons te koken. Eerst nog wat tekst en uitleg, volgende week beginnen we eraan!

lees meer »

Tweederde werkende Belgen heeft ongezonde levensstijl

nieuws 20/08/2019

Tweederde van de werkende Belgen heeft een ongezonde levensstijl, 58 % voelt zich ongezond, 55% zegt niet goed in zijn vel te zitten en bijna de helft (49 %) kampt met overgewicht. Dat zijn enkele cijfers uit het Nationaal Gezonderzoek van verzekeringsmaatschappij Delta Lloyd Life.

lees meer »

Borstvoeding verkleint gebitsproblemen

nieuws 19/01/2016

Hoe langer borstvoeding, hoe minder problemen zoals scheve tanden, overbeet of open beet en kruisbeet. Aanvullende melkvoeding en het zuigen op een fopspeen, ook als dat kind zich daarbij voedt aan de borst, verhogen daarentegen de risico's op het ontstaan van scheve tanden.

lees meer »

Jonge kinderen eten te weinig vet en te veel eiwitten

nieuws 19/01/2016

Jonge kinderen krijgen doorgaans te veel energie en eiwitten en te weinig vetten en vezels binnen, mogelijks omdat de ouders bezorgd zijn om het gewicht van hun kind. Dat blijkt uit onderzoek aan de Vrije Universiteit Brussel gepubliceerd in de European Journal of Nutrition.

lees meer »

Is een sapkuur echt gezond?

nieuws 12/01/2016

Veel mensen denken dat een sapkuur gezond is: een weekje sap drinken zou uw spijsverteringsstelsel de nodige rust geven, het zou uw lichaam reinigen of 'ontgiften' en het zou ook helpen om af te vallen. Vruchten- en/of groentesappen bijvoorbeeld, of bij sommige kuren alleen water of (kruiden)thee.

lees meer »

Angst voor smaakversterker glutamaat onterecht

nieuws 18/01/2016

Glutamaat is een van de bekendste smaakversterkers. De stof, die van nature in ons lichaam voorkomt, versterkt de zoute smaak in hartige voedingsmiddelen. Angst voor overgevoeligheid is onterecht, zo schrijft het Nederlandse Voedingscentrum in een rapport.

lees meer »

Gezonder zonder gluten ? Zeven vragen over gluten

nieuws 14/01/2016

De rekken van warenhuizen puilen tegenwoordig uit van de glutenvrije producten. Veel restaurants serveren glutenvrije gerechten. En bakkers bieden steeds meer glutenvrij brood aan. Want steeds meer mensen willen geen gluten meer eten.

lees meer »

Eten uw kinderen genoeg groenten?

nieuws 14/04/2022

Kinderen eten doorgaans (te) weinig groenten. Een volwaardig voedingspatroon inclusief voldoende groenten (en fruit) voor kinderen is belangrijk omdat deze belangrijke meervoudige en enkelvoudige koolhydraten, voedingsvezels, vitamines en mineralen bevatten en relatief weinig energie (caloriën) leveren.

lees meer »

'Vraag kinderen niet om hun bord leeg te eten'

nieuws 5/11/2019

Eén op de zeven kinderen en bijna één op de vijf jongeren in ons land is te zwaar. Jonge kinderen scoren goed op het vlak van gezonde eetgewoonten, maar laten die snel varen tijdens hun tienerjaren, zo blijkt uit de Voedselconsumptiepeiling.

lees meer »

Pangasius uit Vietnam: te veel bacteriën

nieuws 19/11/2018

De pangasius die wij diepgevroren invoeren uit Vietnam kan hoge aantallen bacteriën bevatten. Dat blijkt uit onderzoek van de UGent en het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) naar de microbiologische kwaliteit van de bewuste vis.

lees meer »

Hoe dierlijke e-nummers en ingrediënten herkennen?

nieuws 17/11/2019

Als consument kunt u niet altijd herkennen of er in producten ingrediënten van dierlijke oorsprong zitten. Dat wordt niet altijd op de verpakking vermeld. Wilt u absoluut geen ‘verborgen dieren’ in uw eten? Lees dan deze tips.

lees meer »

Waarom rijst beter koud eten?

nieuws 18/12/2015

De beste rijst kookt u kort en eet u koud. Dat schrijven Nederlandse onderzoekers. Zij ontdekten een ingewikkelde relatie tussen rijst en bloedsuiker. Witte rijst verhoogt de kans op diabetes type 2 meer dan bruine rijst.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram