dagelijks leven

Vijftien tips voor gezonde zaadcellen

Vijftien tips voor gezonde zaadcellen
nieuws 21/06/2017

Sommige leefgewoonten kunnen de spermakwaliteit (tijdelijk) verminderen of verbeteren.Vrij minstens om de twee à vier dagen. De hoeveelheid sperma en ook het aantal (rijpe) zaadcellen kan verminderen als u dagelijks ejaculeert.

lees meer »

Weet wat je eet: Het belang van de was en de afwas…

Weet wat je eet: Het belang van de was en de afwas…
dossier 11/05/2017

We staan er zelden bij stil, maar de dagelijkse afwas is één van de meest effectieve manieren om de bereiding van voedingswaren hygiënisch te houden. Als je het op de juiste manier doet tenminste en je aan een paar elementaire regels houdt.

lees meer »

Vrijwilligerswerk verkleint kans op dementie

Vrijwilligerswerk verkleint kans op dementie
nieuws 7/05/2017

Gepensioneerden die vrijwilligerswerk doen, hebben minder cognitieve klachten en minder kans op dementie dan gepensioneerden die dat niet doen. Dat blijkt uit een groot Europees onderzoek waaraan ook teams van de VU Brussel en de KU Leuven deelnamen.

lees meer »

Intoxicatie door huishoudproducten

dossier 19/04/2017

Volgens gegevens van het Antigifcentrum wordt 32% van de intoxicaties nog steeds veroorzaakt door huishoudproducten. In méér dan de helft van de gevallen gaat het om een accidentele inname door kinderen tussen 1 en 4 jaar oud.

lees meer »

Webwinkelen is gezonder

nieuws 1/03/2017

Nog een reden nodig om het supermarktbezoek over te slaan? Wie zijn levensmiddelen online koopt, schaft minder ongezonde voedingsmiddelen aan dan wie zich fysiek naar de winkel begeeft. Dat heeft onderzoek van de UGent aangetoond.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Vergeet ook je haarborstel niet! Deze spulletjes poets je waarschijnlijk nooit

nieuws 5/02/2017

Je wast je borden af, je dweilt je vloeren en reinigt elke dag opnieuw je keukenwerkblad. Dergelijke huishoudelijke klusjes voert iedereen uit. Maar desinfecteer je ook je haarborstel, je tandenborstelhouder of je blikopener? Ongetwijfeld niet. In huis slingeren namelijk heel wat spulletjes rond die gewild of ongewild aan je poetswoede ontsnappen.

lees meer »

Meer dan helft werknemers weegt te veel

Meer dan helft werknemers weegt te veel
nieuws 26/11/2016

Meer dan de helft van de Belgische bedienden en arbeiders (52,8%) hebben een te hoge body mass index (BMI). Deze groep wordt jaar na jaar groter (52,2% in 2014). Eén van de redenen: we bewegen te weinig. Slechts een kwart van de werknemers beweegt 150 minuten per week.

lees meer »

Minder ziek door een koude douche?

nieuws 31/10/2016

Wie elke dag even een koude douche neemt (gedurende een halve tot anderhalve minuut, na eerst een warme douche te hebben genomen), is in de winter minder vaak en minder lang afwezig van het werk wegens ziekte. Dat blijkt uit een onderzoek van het Academisch Medisch Centrum van Amsterdam in het wetenschappelijk tijdschrift PLOS ONE.

lees meer »

Hoger risico op overgewicht in ongezonde buurten

Hoger risico op overgewicht in ongezonde buurten
nieuws 27/10/2016

Waar u woont bepaalt voor een stuk bepaalt hoe u leeft en hoeveel u weegt: Hoe meer er in een buurt te doen is, hoe lager het risico op overgewicht. Dat blijkt uit het onderzoek van gezondheidswetenschapper Joreintje Mackenbach van VUmc in Amsterdam.

lees meer »

Wat kan je doen tegen huisstofmijt?

Wat kan je doen tegen huisstofmijt?
nieuws 11/10/2016

De meest effectieve manier om een huisstofmijtallergie aan te pakken is het aantal huisstofmijten in huis, en dan vooral op de slaapkamer, te beperken. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. De kritische factor in de bestrijding van huisstofmijten is vocht.

lees meer »

We verlangen massaal meer naar rust

nieuws 9/10/2016

Te druk, te weinig tijd, te veel willen, het is een strijd waar heel veel mensen vandaag mee worstelen. Een juiste balans vinden in het combineren van werk, gezin en vrije tijd is meer dan ooit een uitdaging.

lees meer »

Met deze tip wordt opstaan makkelijker

nieuws 4/10/2016

Op de snooze-knop drukken, je nog een keer omdraaien en uiteindelijk toch met veel moeite uit bed rollen is geen goede manier om aan je werkdag te beginnen. Schrijfster en psychologe Amy Cuddy, verbonden aan de universiteit van Harvard, zegt hoe opstaan makkelijker wordt.

lees meer »

Zo maak je de radiator schoon

nieuws 1/07/2016

Radiatoren zijn niet de meest gemakkelijke stukken om schoon te maken in een huis. Een ideaal toestel voor dit karwei is een compressor waarbij lucht onder hoge druk naar buiten geblazen wordt. Kijk of iemand je een compressor kan lenen of huur een machine en maak alle radiatoren in je huis schoon.

lees meer »

Hoe maak je lederen schoenen soepel?

Hoe maak je lederen schoenen soepel?
nieuws 19/06/2016

Nieuwe lederen schoenen die je plots pijnlijke voeten bezorgen, terwijl ze bij het passen in de winkel als gegoten zaten. Klinkt het herkenbaar? Geen nood, je kunt dat vermijden door de schoenen soepel te maken!

lees meer »

Zeven manieren om klaarwakker te worden zonder koffie

nieuws 9/06/2016

Voor velen onder ons is een kop koffie de manier om goed wakker te worden. Dat hoeft niet te betekenen dat wie geen koffie lust de hele dag moe hoeft te zijn. Wetenschappers van het YouTube-kanaal AsapSCIENCE leggen aan de hand van een geïllustreerde video uit welke zeven manieren even goed werken om fris te worden.

lees meer »

Moet je aardappelen altijd wassen?

nieuws 23/04/2016

Aardappelschil bevat een schat aan vitamines, vezels en mineralen. Je mag ze dus gerust opeten, op voorwaarde dat je de aardappelen voor de bereiding eerst goed wast met lauw, helder water en alle aarderesten grondig verwijdert.

lees meer »

Is putwater veilig als drinkwater?

Is putwater veilig als drinkwater?
dossier 24/03/2016

Putwateronderzoeken tonen aan dat putwater vaak verontreinigd is. De meeste putwaters zijn niet geschikt voor consumptie: slechts 2 op 10 putwaters voldoen aan de kwaliteitseisen voor leidingwater.

lees meer »

Tips om te verhuizen met een kind

Tips om te verhuizen met een kind
dossier 20/03/2016

Wie verhuist, staat voor een drukke en uitdagende periode. Waarschijnlijk kom je handen tekort: je moet inpakken, opruimen, paperassen regelen, plannen, inrichten, … Verhuizen is ook voor je kind een spannende gebeurtenis.

lees meer »

Vijftien tips voor een gezonde schoonmaak

nieuws 19/02/2016

Bij verkeerd gebruik van huishoudproducten kunnen schadelijke dampen vrijkomen. Volgens het antigifcentrum zijn huishoudproducten na geneesmiddelen de grootste oorzaak van ongevallen. Ook ons afvalwater wordt vervuild door chemische middelen die we thuis gebruiken voor de schoonmaak.

lees meer »

Wanneer drinkt u te veel?

Wanneer drinkt u te veel?
nieuws 6/12/2015

Er bestaan grenzen die aangeven hoeveel alcohol voor een gezonde volwassen man of vrouw aanvaardbaar is. Let wel: deze grenzen houden geen rekening met leeftijd. Omdat uw lichaam anders op alcohol reageert, is het voor 55-plussers sterk aangeraden om minder te drinken dan deze norm.

lees meer »

Wat kunt u doen als er te veel radon in uw huis zit?

nieuws 25/11/2015

Radon is een geurloos, kleurloos en smaakloos gas dat van nature aanwezig in (rotsige) ondergrond. Wanneer radon vanuit de bodem in gebouwen binnendringt via barstjes of via leidingen, dan kan het zich opstapelen en hoge concentraties bereiken.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram