reizen

Lopers besmet met ‘rattenziekte’ na loopwedstrijd

nieuws 3/10/2015

2.500 deelnemers aan de spectaculaire Titan Run in Nijlen, midden vorige maand, zijn tijdens deze obstakelloop mogelijk besmet geraakt met leptospirose, de zogenaamde rattenziekte of modderkoorts. Alvast drie deelnemers belandden erg ziek in het ziekenhuis.

lees meer »

Wereldrabiësdag

nieuws 28/09/2015

Rabiës of hondsdolheid is een virale ziekte die wordt overgedragen door een virus. Het virus kan worden overgedragen van dier op mens, wat een zoönose wordt genoemd. Besmette dieren dragen het virus over wanneer zij bijten, krabben, likken of hun speeksel in contact komt met een wonde en verspreidt zich langs de zenuwbanen naar de hersenen.

lees meer »

Ziek na terugkeer uit vakantie?

Ziek na terugkeer uit vakantie?
nieuws 20/08/2015

Als u terug bent uit vakantie, dan moet u op een aantal zaken letten. Als u ziek bent geweest in het buitenland, of als u ziek wordt bij terugkeer, kunt u het beste uw huisarts raadplegen.

lees meer »

Zwangerschap: wat is de beste reisperiode?

Zwangerschap: wat is de beste reisperiode?
nieuws 2/08/2015

Een zwangerschap hoeft uw reisplannen niet te doorkruisen. Maar u moet toch wel rekening houden met bepaalde risico’s en beperkingen. Bespreek dit met uw arts of vraag gespecialiseerd reisadvies.

lees meer »

Stralend en gezond zomerhaar.

nieuws 24/07/2015

Zon, zee en zwembaden zorgen voor heel wat zomerplezier maar chloor en zeezout zijn schadelijk voor het haar. Met deze vijf tips van de kapster komen je lokken ongedeerd de zomer door.

lees meer »

Hoe verdrinking voorkomen?

nieuws 16/07/2015

Elk jaar sterven mensen door verdrinking en moeten er heel wat in het ziekenhuis worden opgenomen voor bijna-verdrinking. In Nederland schat men dat jaarlijks een tiental kinderen onder de 12 jaar verdrinken, en dat er nog een honderdtal in een ziekenhuis moeten worden opgenomen.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Waarom mag u voor een vliegtuigreis niet duiken?

Waarom mag u voor een vliegtuigreis niet duiken?
nieuws 10/07/2015

Het is af te raden om direct voor een vliegtuigreis nog aan diepzeeduiken te doen. Zelfs in de drukcabine van een modern vliegtuig ondervindt men een zodanige drukverlaging dat de kans op decompressieziekte sterk wordt vergroot.

lees meer »

Reizen met de ziekte van Crohn?

Reizen met de ziekte van Crohn?
dossier 19/06/2015

Vele patiënten met een inflammatoire darmaandoening (IBD) zoals de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa hebben schrik om op vakantie te gaan. Met reden?

lees meer »

Vraag tijdig reisadvies

Vraag tijdig reisadvies
nieuws 3/05/2015

Een goede vakantie begint met een goede voorbereiding. Dat geldt zeker voor lange of verre reizen en voor reizen naar tropische of subtropische gebieden.

lees meer »

Voedselintoxicaties

Voedselintoxicaties
dossier 1/03/2015

Veel bacteriën produceren in bepaalde omstandigheden toxines of gifstoffen. Wie een levensmiddel eet waarin zo'n toxine aanwezig is, krijgt te kampen met een voedselintoxicatie.

lees meer »

Voedselinfecties

Voedselinfecties
dossier 1/03/2015

Een voedselinfectie ontstaat wanneer we via drinkwater of voedsel levende ziekteverwekkende bacteriën opnemen. Een groot aantal van de bacteriën die met het voedsel worden opgenomen, wordt reeds in de maag door het maagzuur gedood. Een aantal entero-bacteriën kan in de darm een ziekteproces op gang brengen.

lees meer »

Handontsmetting voorkomt reizigersdiarree

Handontsmetting voorkomt reizigersdiarree
nieuws 22/11/2014

Volgens een Franse studie hebben toeristen in tropische landen die regelmatig ontsmettende middelen gebruiken op basis van alcohol om de handen te ontsmetten, minder kans maken op reizigersdiarree.

lees meer »

Kan ebola ook in België opduiken?

Kan ebola ook in België opduiken?
nieuws 24/10/2014

De kans dat een met ebola besmet persoon in België terecht komt is heel klein, maar kan niet volledig uitgesloten worden. Er zijn tot nu toe enkele gevallen bekend van export of besmetting buiten Afrika:

lees meer »

Meer aandacht voor verdrinkingsgevaar kinderen

nieuws 17/09/2014

In een periode van twee jaar kwamen in Nederland 82 kinderen in verdrinkingsgevaar. Van hen zijn 23 kinderen overleden. Dat publiceren onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.

lees meer »

Reisapotheek onmisbaar voor meer dan 1 op 2 Belgen

nieuws 22/08/2014

55% van de Belgische vakantiegangers vertrekt nooit zonder een reisapotheek in de bagage, terwijl 18% daarentegen dit zelden tot nooit meeneemt. Maar slechts 1 op 2 Belgen controleert die reisapotheek ook daadwerkelijk bij elke reis.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram