symptomen maag en darmproblemen

Pleister voorkomt reizigersdiarree

nieuws 9/07/2008

Een pleister met vaccin heeft meer dan 70 procent van de mensen die een bezoek brachten aan Mexico en Guatemala tegen reizigersdiarree beschermd. De vaccinatie voorkomt niet dat mensen diarree krijgen, maar de ziekte verloopt wel minder ernstig en duurt minder lang.

lees meer »

Zenker divertikel

dossier 19/10/2006

Een Zenker divertikel is een uitstulping van de slokdarm in de borstholte aan de overgang van keel naar slokdarm. Deze aandoening komt meestal voor op iets oudere leeftijd, vanaf veertig jaar en treft meer mannen dan vrouwen.

lees meer »

Chemotherapie

dossier 28/06/2006

Chemotherapie is een behandeling van kanker met medicamenten, de zogenaamde cytostatica. Deze medicamenten zorgen ervoor dat sneldelende kankercellen afgeremd of gedood worden. Omdat deze geneesmiddelen ook gezonde cellen doden, hebben ze heel wat nevenwerkingen.

lees meer »

Geen sportdrank bij diarree

nieuws 18/04/2005

In het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde verscheen een artikel over een 2 maanden oude baby met matige dehydratie, bij wie de huisarts had aanbevolen een sportdrank ( Aquarius ) toe te dienen.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Piek in besmettingen met rotavirus

nieuws 10/03/2005

De laatste weken is er sprake van een piek in besmettingen met het rotavirus. Dit zeer besmettelijke virus treft vooral jonge kindjes van zes maanden tot twee jaar...

lees meer »

Kolieken bij de baby

Kolieken bij de baby
dossier 13/06/2002

Het hevig of langdurig schreien van baby’s gedurende de eerste levensmaanden wordt in onze huidige maatschappij heel vaak verkeerdelijk toegeschreven aan “krampjes” en dit zelfs vanaf de eerste dag na de geboorte.

lees meer »

Wat is gastro-esofagaal reflux of maagzuur?

Wat is gastro-esofagaal reflux of maagzuur?
dossier 7/03/2002

Een zure oprisping of zuurbrand is op zich niet erg. Het wordt pas hinderlijk wanneer men frequent last heeft van dit terugvloeiend maagzuur. In dat geval spreekt men van gastro-esofagaal reflux (GERD).

lees meer »

Verband tussen chronische constipatie en depressie

nieuws 23/07/2001

Volgens een Engels onderzoek zouden vrouwen die lijden aan chronische constipatie meer kans maken om ook een depressie of angststoornis te hebben. Aan de studie werd deelgenomen door 34 vrouwen die gemiddeld 21 jaar aan constipatie leden. Ze werden onderworpen aan een aantal psychologische tests waarmee depressie, angst, zelfvertrouwen, enz. kunnen worden gemeten, en een speciale echografie om de rectale bloedstroom in beeld te brengen.

lees meer »

Galblaasoperatie (cholecystectomie)

Galblaasoperatie (cholecystectomie)
dossier 17/05/2001

Vaak bevat de galblaas stenen of raakt ze geïnfecteerd, hetgeen het functioneren belemmert. Iedereen kan afwijkingen aan de galblaas krijgen, maar mensen die te zwaar zijn en mensen tussen 35 en 55 jaar oud lopen meer risico.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram