groenten

Geen rauw voedsel bij gebruik maagzuurremmers

nieuws 4/09/2014

Mensen die maagzuurremmers slikken doen er goed aan om geen rauwe voedingsmiddelen te eten. Dat zegt het Centrum voor Infectieziektebestrijding van het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

lees meer »

Invriezen: zo hoort het.

dossier 27/08/2014

In het najaar wordt er volop geoogst en geplukt. De voedingswaarde van diepgevroren groenten en fruit is vergelijkbaar met die van verse producten, op voorwaarde dat de voedingsmiddelen correct worden ingevroren.

lees meer »

Bio geen wondermiddel tegen kanker

nieuws 23/04/2014

Nieuw kankeronderzoek van de universiteit van Oxford zet de gezondheidsclaims van biovoedsel op de helling. Zo blijkt het risico op de ziekte niet lager te liggen voor wie (bijna) altijd bio eet

lees meer »

Gember tegen zwangerschapsmisselijkheid en reisziekte

Gember tegen zwangerschapsmisselijkheid en reisziekte
nieuws 27/03/2014

Misselijkheid en braken is een veel voorkomende klacht die tal van oorzaken kan hebben. Het kan een gevolg zijn van een maag- of darminfectie (bijvoorbeeld na het eten van besmet voedsel), een voedselallergie of –intolerantie, een indigestie (omdat u teveel hebt gegeten of gedronken), migraine, een hersenschudding, een kankerbehandeling, evenwichtsstoornissen (bijvoorbeeld reisziekte), zwangerschap enzovoorts.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Welke vleesvervangers kiezen?

Welke vleesvervangers kiezen?
nieuws 6/02/2014

Tegenwoordig vindt u in de winkelrekken een uitgebreid aanbod van zogenaamde vleesvervangers. Naast producten zoals soja, tempé, tofu, quorn, seitan en falafel is er nu ook een enorm aanbod aan vegetarische burgers, worsten, schnitzels, balletjes, shoarma enzovoorts.

lees meer »

Pesticiden in voeding beneden residunorm

Pesticiden in voeding beneden residunorm
nieuws 15/12/2013

Bij slechts 1,6 procent van de ruim 77.000 monsters die in 2010 genomen zijn werden de Europese normen voor residuen van pesticiden in food overschreden. Dat blijkt uit een rapport van het Europese voedselagentschap EFSA.

lees meer »

Broccoli eten begint al in de baarmoeder

Broccoli eten begint al in de baarmoeder
nieuws 3/12/2013

De smaakontwikkeling van een kind begint al in de baarmoeder. Voor zijn geboorte leert een kind dus al aan de smaak van groenten te wennen. Dat zegt het Nederlandse Platform Gezonde Voeding voor 0-4-jarigen.

lees meer »

Overdrijf niet met wortelsap

Overdrijf niet met wortelsap
nieuws 15/09/2013

Aan wortels en wortelsap worden allerlei gezondheidsvoordelen toegeschreven. Wortels bevatten veel bèta-caroteen. Bèta-caroteen is een oranje kleurstof die ook in andere groenten voorkomt zoals spinazie, boerenkool, broccoli, pompoen, en in fruit zoals mango, abrikozen en mandarijnen.

lees meer »

Is bio gezonder?

Is bio gezonder?
nieuws 7/08/2013

Dat is alleszins de overtuiging van veel mensen. Uit recent onderzoek aan de universiteit van Wageningen blijkt dat veel consumenten biologische producten gebruiken omdat ze er vanuit gaan dat deze gezonder zijn dan gangbare.

lees meer »

Welke groenten voor uw kinderen?

nieuws 7/04/2013

Volgens een bevraging bij 500 kinderen tussen 6 en 14 jaar door het chemiebedrijf Bayer is het nog niet zo slecht gesteld met de eetgewoontes van onze kinderen: 8 op de 10 eten elke dag groenten, 6 op de 10 elke dag fruit.

lees meer »

Kiemgroente: altijd verwarmen

nieuws 20/03/2013

Scheuten of kiemen zijn de laatste jaren populair geworden, onder meer omdat ze vaak worden gebruikt in de vegetarische en macrobiotische keuken.

lees meer »

Is tomatenketchup goed voor het hart?

nieuws 22/01/2013

Volgens een studie van de Universiteit Maastricht bevat tomatenketchup verschillende stoffen die de ontwikkeling, en het verergeren van hart- en vaatziekten kunnen tegengaan.

lees meer »

Jonge kinderen eten te weinig groente

nieuws 13/12/2012

Ouders van jonge kinderen moeten meer ondersteund worden in hoe ze hun kinderen meer groente kunnen laten eten. Dat melden de deelnemers aan het Platform gezonde voeding 0-4 jarigen.

lees meer »

Groente en fruit is veilig

nieuws 24/08/2012

Recent verschenen ook bij ons in de kranten berichten over schadelijke hoeveelheden pesticiden op groente en fruit. Volgens deze berichten zou het eten van groenten en fruit je hormoonhuishouding verstoren,

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram