symptomen en ziektetoestand

Hoe wordt atopisch eczeem behandeld?

Hoe wordt atopisch eczeem behandeld?
dossier 14/09/2013

Eczeem (constitutioneel of atopisch eczeem of atopische dermatitis) is een bij kinderen veel voorkomende ontsteking van de huid. Atopisch eczeem ontstaat meestal op jonge leeftijd (eerste 6 levensmaanden) maar kan ook op latere leeftijd ontstaan.

lees meer »

Is zelfdoding te voorkomen?

nieuws 10/09/2013

Elke dag maken bijna 3 Vlamingen een einde aan hun leven. Meer dan 10 keer zoveel mensen doen een poging tot zelfdoding. Die cijfers liggen hoog boven het Europese gemiddelde.

lees meer »

Een natte broek op school

Een natte broek op school
nieuws 8/09/2013

Natte broekjes of urinaire incontinentie overdag komt bij schoolkinderen veel vaker voor dan men denkt. Op zevenjarige leeftijd heeft zo’n 6 tot 12% van de kinderen er last van, meisjes meer dan dubbel zo vaak als jongens.

lees meer »

15 rugvriendelijke tips voor wie veel zit

nieuws 31/08/2013

Omdat zitten belastender is voor de rug dan liggen of staan, lopen mensen met een zittend beroep meer risico op het ontwikkelen van rugklachten. Met deze praktische tips kunt u dit risico verkleinen.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Hoe bisfosfonaten correct innemen?

nieuws 28/08/2013

Bisfosfonaten zijn de belangrijkste groep geneesmiddelen die worden voorgeschreven bij mannen en vrouwen met osteoporose. Ze remmen de botafbraak en kunnen zo botbreuken vermijden.

lees meer »

Zijn natuurlijke cosmetica beter?

Zijn natuurlijke cosmetica beter?
nieuws 27/08/2013

Veel mensen associëren ‘natuurlijk’ met ‘gezond’. Cosmeticaproducenten spelen daarop handig in. Maar zijn ‘natuurlijke’ cosmetica beter en veiliger dan andere ‘niet-natuurlijke’ cosmetica?

lees meer »

Artrose in de schouder

nieuws 24/08/2013

Pijn in de schouder, voortdurend aanwezig of alleen als u uw arm wilt bewegen, kan wijzen op artrose in de schouder. Bijkomende klachten kunnen zijn dat uw schouder ’s nachts pijn doet, dat uw schouder kraakt bij beweging en dat u uw arm minder goed kunt gebruiken.

lees meer »

Veroorzaakt virus de ziekte van Crohn?

Veroorzaakt virus de ziekte van Crohn?
nieuws 19/08/2013

Zweedse onderzoekers hebben bij kinderen met de ziekte van Crohn een veel voorkomend darmvirus (enterovirus) in de ingewanden aangetroffen. Het is de eerste keer dat een verband wordt gelegd tussen de ziekte van Crohn en een virus.

lees meer »

Wat te doen tegen een slangenbeet?

nieuws 2/08/2013

Ernstige slangenbeten komen relatief weinig voor. Gifslangen komen vooral voor in Azië, Zuid-Amerika, Afrika en Australië. De kans op een beet door een gifslang is klein. Een slang valt pas aan als hij in het nauw is gedreven,

lees meer »

Waterpokken (Varicella) en zona: geen ontstekingsremmers

nieuws 28/07/2013

Waterpokken (Varicella) en zona zijn virale aandoeningen die veroorzaakt worden door het herpes zoster virus. Het Belgisch Centrum voor Farmacotherapeutische Informatie (BCFI) raadt het gebruik van niet-steroidale ontstekingsremmers (NSAID’s) ten stelligste af.

lees meer »

Pijn blijft jaren na borstkanker nog probleem

nieuws 27/07/2013

Ook 5-7 jaar na een operatie voor borstkanker heeft meer dan een derde van de vrouwen nog pijnklachten rond het operatiegebied. De helft van deze patiënten heeft elke week wel last van matige tot ernstige pijn.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram