gezonde voeding

Geen rauw voedsel bij gebruik maagzuurremmers

nieuws 13/07/2022

Mensen die maagzuurremmers slikken doen er goed aan om geen rauwe voedingsmiddelen te eten. Dat zegt het Centrum voor Infectieziektebestrijding van het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

lees meer »

Wie is bang voor bestraald voedsel?

nieuws 11/04/2019

Het bestralen van voedsel is een interessante techniek om voedsel te bewaren en om voedselvergiftigingen te voorkomen. Elk jaar worden in ons land een paar duizend mensen ziek door een voedselvergiftiging.

lees meer »

Invriezen: zo hoort het.

dossier 11/07/2022

In het najaar wordt er volop geoogst en geplukt. De voedingswaarde van diepgevroren groenten en fruit is vergelijkbaar met die van verse producten, op voorwaarde dat de voedingsmiddelen correct worden ingevroren.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Biologische voeding bevat meer antioxidanten

nieuws 8/08/2014

Biologische voeding bevat een hoger gehalte aan antioxidanten. Dat blijkt een studie van Newcastle University waarin meer dan 300 onderzoeken worden geanalyseerd. Het artikel verscheen in het British Journal of Nutrition.

lees meer »

Eet je minder als je langzaam eet?

nieuws 7/08/2014

Kleine hapjes, af en toe je vork neerleggen, helpt dat echt om minder te eten? Ja, denken onderzoekers uit Engeland, Frankrijk en Nederland in een artikel in The American Journal of Clinical Nutrition.

lees meer »

De eetgewoonten van Vlaamse kinderen

nieuws 27/06/2014

In het kader van de longitudinale studie JOnG! werden ouders van meer dan 3000 kinderen, geboren tussen mei 2008 en april 2009 in 9 regio’s verspreid over de verschillende Vlaamse provincies en het Brussels Gewest, bevraagd over de gezondheid, ontwikkeling, gedrag en opvoeding van hun kinderen.

lees meer »

Bio geen wondermiddel tegen kanker

nieuws 17/11/2019

Nieuw kankeronderzoek van de universiteit van Oxford zet de gezondheidsclaims van biovoedsel op de helling. Zo blijkt het risico op de ziekte niet lager te liggen voor wie (bijna) altijd bio eet

lees meer »

Voedselconsumptiepeiling 2014: wat zijn onze eetgewoonten?

nieuws 11/07/2022

Het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV-ISP) start in samenwerking met de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu in 2014 een grootschalig onderzoek naar de eet- en leefgewoonten van de bevolking in België.

lees meer »

Maken lightproducten dik?

nieuws 6/07/2022

Mensen die lightproducten consumeren om af te vallen, kunnen als resultaat juist meer gaan eten en dus in gewicht toenemen. Dat stelt Karolien van den Akker van de Universiteit Maastricht in De Psycholoog,

lees meer »

Vegetariërs hebben lagere bloeddruk

nieuws 18/03/2014

Vegetariërs hebben doorgaans een lagere bloeddruk dan mensen die vlees eten. Dat was al bekend, maar wordt nu bevestigd door een Japans studie gepubliceerd in het vakblad JAMA Internal Medicine.

lees meer »

Tips om de calorie-inname te beperken

dossier 14/04/2022

Met een gezonde eet- en leefstijl hou je je energiebalans onder controle. Gezond eten betekent niet automatisch minder eten en je favoriete recepten van het menu schrappen. Kleine aanpassingen kunnen het verschil maken.

lees meer »

Brood vervangen erg ingewikkeld

nieuws 8/07/2022

De laatste tijd wordt er veel gediscussieerd over brood. Het zou ongezond zijn en een dikmaker. Maar kun je gezond eten zonder brood? Brood vervangen is erg complex en kan leiden tot tekorten, zegt het Nederlandse Voedingscentrum.

lees meer »

Glutenvrij dieet eenzijdig

nieuws 5/08/2019

Een glutenvrij dieet volgen zonder medische noodzaak en goede begeleiding kan de gezondheid schaden. Dat stelt de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV). De patiëntenvereniging noemt een glutenvrij dieet modieus, maar eenzijdig.

lees meer »

Tips om minder (rood) vlees te eten

nieuws 7/05/2021

Alhoewel er nog heel wat controverse bestaat over de relatie tussen vlees en kanker, bestaat er meer en meer bewijs dat rood vlees en bewerkt vlees de kans op dikkedarm- en endeldarmkanker verhogen.

lees meer »

Kinderen steeds vroeger last van obesitas

nieuws 15/10/2013

Bijna 1 op 2 Belgen kampt met overgewicht. Het aantal kinderen met overgewicht lijkt de laatste jaren te stabiliseren. Maar steeds meer kinderen kampen met obesitas, een extreme vorm van overgewicht.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram