voeding

Baba ganoush van butternutpompoen

Baba ganoush van butternutpompoen
recepten 22/02/2021

Baba ganoush, een dip op basis van geroosterde aubergines, is vooral populair in de keuken van het Midden-Oosten. Het is een lekker en gezond hapje dat geserveerd wordt met platbrood. Maar je kunt baba ganoush ook van andere groente maken, zoals butternut bijvoorbeeld.

lees meer »

Alles wat je moet weten over boerenkool

Alles wat je moet weten over boerenkool
dossier 11/03/2021

Sinds kort is boerenkool ook bij ons gemeengoed, maar de meeste mensen weten niet wat ze ermee moeten aanvangen. Hoog tijd dus om deze superfood eens onder de aandacht te brengen en een aantal bereidingen prijs te geven.

lees meer »

Chips van aardpeer

Chips van aardpeer
recepten 25/02/2021

Gezonde chips? Dat zijn groentechips met wat specerijen en olijfolie gebakken in de oven. Zoals deze heerlijk krokante chips van aardpeer.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Hoe kan je het risico op darmkanker verlagen?

nieuws 19/02/2021

Jaarlijks krijgen zo’n 8.000 mensen in België de diagnose darmkanker. Dat terwijl uit verschillende onderzoeken naar kankerpreventie blijkt dat je het risico op darmkanker kan verkleinen door je voeding en levensstijl aan te passen.

lees meer »

Clafoutis met wortel en framboos

Clafoutis met wortel en framboos
recepten 18/02/2021

Een dessert op sterrenniveau waarin groente schittert als ingrediënt, daarvoor moeten we bij Seppe Nobels zijn. Clafoutis en frambozen gevuld met wortel en afgewerkt met een frisse citroentoets.

lees meer »

Paleodieet: eten zoals in de oertijd?

Paleodieet: eten zoals in de oertijd?
dossier 15/02/2021

Volgens het paleodieet gaat er niets boven het voedingspatroon van onze verre voorouders in de oertijd. Maar wetenschappers zijn kritisch en wijzen erop dat je door het dieet op lange termijn risico loopt op tekorten aan belangrijke voedingsstoffen en op een te grote vetinname.

lees meer »

Hoe gebruik je citroengras?

nieuws 30/04/2021

Citroengras ziet er ongeveer uit als lente-ui, maar dan in verharde vorm. Je vindt het tegenwoordig in bijna elke supermarkt tussen de verse kruiden. Het is een ideaal kruid om zowel zoete als hartige gerechten een friszure toets te geven.

lees meer »

Fruitige tomaat

Fruitige tomaat
recepten 15/02/2021

Doe je mee aan Tournée Minérale, ben je zwanger of drink je gewoon geen alcohol? Dan is deze frisse mocktail een lekker alternatief voor de klassieke niet-alcoholische aperitieven.

lees meer »

Hoeveel vlees mag je eten?

nieuws 15/04/2021

Vlees bevat belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten, ijzer en B-vitamines, maar een overkill (vooral aan rood en bewerkt vlees) verhoogt het risico op een beroerte, diabetes type 2, darmkanker en longkanker.

lees meer »

Helpen zink en vitamine D COVID-19 voorkomen of genezen?

nieuws 28/01/2021

Verschillende wetenschappelijke studies onderzochten de immunoboostende werking van bepaalde voedingsstoffen, en dan vooral wat zink en vitamine D betreft. Kunnen ze ons lichaam en immuunsysteem versterken? De Hoge Gezondheidsraad schept duidelijkheid.

lees meer »

Is vlees kankerverwekkend?

nieuws 25/01/2021

We leggen hesp op onze boterham, eten salami als aperitief en een steak als avondmaal. Maar kan dat eigenlijk geen kwaad? Is (bewerkt) vlees kankerverwekkend en over welke hoeveelheden spreken we dan?

lees meer »

Tournée Minérale voor schoolkinderen: ‘FebruWater’

nieuws 23/02/2024

In februari laten heel wat mensen alcohol staan in het kader van Tournée Minérale. Vlaams Instituut Gezond Leven is fan van het initiatief en lanceert ‘FebruWater’, een gelijkaardig concept voor schoolkinderen, waarbij ze aanraden om gesuikerde dranken zoveel mogelijk te vermijden.

lees meer »

Wat is de invloed van je levensstijl op je brein?

boeken/interviews 20/01/2021

Je levensstijl heeft een grote invloed op de fitheid van je brein, op je concentratievermogen, je geheugen, zelfs op je IQ. Je voeding, gewoontes, werk en hobby’s bepalen op termijn zelfs mee je risico op dementie. Wat werkt en wat niet? Ilka De Bosschop zocht het uit in het boek 'Het fitte brein'.

lees meer »

Zes vormen van prediabetes benoemd

nieuws 15/04/2021

Duitse onderzoekers zijn er in geslaagd om mensen met prediabetes op te delen in zes categorieën. Dat betekent een belangrijke stap in de ontwikkeling van behandelingen op maat van bepaalde risicogroepen, om er voor te zorgen dat prediabetes bij minder mensen overgaat in diabetes.

lees meer »

Waarom rode wijn niet past bij kaas

nieuws 18/01/2021

Kaas en rode wijn, dat is meestal geen goede combinatie. Het is wellicht even schrikken? Niet getreurd, want er zijn voldoende alternatieven in het wijnaanbod die wel matchen.

lees meer »

Hoe bak je een perfect spiegelei?

nieuws 12/01/2021

Een spiegelei, dat is niet alleen superlekker, het is ook 'een eitje' om het te maken! Maar toch kan je het verknoeien als je het niet op de juiste moment kruidt. We leggen uit hoe je het beste resultaat krijgt.

lees meer »

Chocoladetruffels

Chocoladetruffels
recepten 7/01/2021

Tijdens de nieuwjaarsmaand mag het al eens iets meer zijn. Chocoladetruffels zijn pure verwennerij voor chocolade addicts en het is poepsimpel om die zelf te maken!

lees meer »

Weekdieren bevatten meeste microplastics

nieuws 6/05/2021

Van alle zeevruchten bevatten mosselen, oesters en sint-jakobsschelpen per gram de meeste microplastics. Aangezien we weekdieren volledig opeten – van een vis eten we maar bepaalde stukken – krijgen we ook meer plastic binnen bij de consumptie ervan. Dat ontdekten Britse onderzoekers.

lees meer »

Wanneer is suiker wél gezond?

video 28/12/2020

Suiker heeft een slecht imago. En dat is jammer, want suiker is niet altijd slecht. Scheikundige Marthe Walvoort (Rijksuniversiteit Groningen) legt het uit.

lees meer »

Eetstoornis Arfid: wanneer voedsel angst inboezemt

nieuws 22/02/2021

Bij de eetstoornis Arfid zijn mensen, dikwijls jongeren, werkelijk bang voor bepaalde soorten voedsel en krijgen ze enkel heel specifieke zaken binnen. De aandoening kan de ontwikkeling van jongeren verstoren, de gezondheid van mensen ondermijnen en sociaal isolement veroorzaken.

lees meer »

Outdoor eindejaarsfeesten

Outdoor eindejaarsfeesten
dossier 23/12/2020

Buitengewone omstandigheden vragen creatieve oplossingen. Elkaar buiten op een veilige afstand ontmoeten, is de beste manier om samen wat tijd door te brengen tijdens de eindejaarsfeesten.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram